Vizier op volleybal

 

Dames Sliedrecht Sport II in de 1e divisie

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 2-10-2016. 18:38 uur. Waar het Sliedrecht Sport II in ons eerste seizoen in de Topdivisie niet lukte om te degraderen door het wegvallen van een team, werd het in het tweede seizoen gewoon opnieuw geprobeerd. Na een 5e plek in de eerste seizoenshelft werd het nog lastig, maar uiteindelijk is het toch gelukt om 11e te worden en dus degradatie af te dwingen.

Het sarcasme spat hier natuurlijk van af. Voor degenen die dit niet grappig vinden; degraderen vinden wij ook niet grappig. Als dan het nieuwe seizoen begonnen is, is degradatie nog steeds niet grappig.. maar worden er wel nieuwe uitdagingen gevonden.

Aan het eind van vorig seizoen werd er afscheid genomen van een aantal speelsters,  dus laten we die nog één keer vermelden voordat ze (bijna) nooit meer in verslagen genoemd zullen worden. Angie Tolentino verruilt Sliedrecht voor Den Haag en gaat dames 1 van Kalinko helpen aan het kampioenschap.

Dorijn Boogaard verruilt dames 2 voor dames 3. Door de terugkeer van een oude bekende en het feit dat met twee libero’s spelen echt veel te modern is, was er helaas geen plek voor haar in dames 2. Gelukkig stond dames 3 te trappelen om haar komst en weten wij zeker dat ze zich hier alleen maar verder gaat ontwikkelen.

Aukje van Loon gaan we terugzien in de verslagen van Volley Tilburg dat dit seizoen ook onze tegenstander is.  Als laatste Joanne den Breejen. Zij vond het volleyballen nu wel mooi geweest en besloot om op haar hoogtepunt haar volleybalschoenen tijdelijk aan de wilgen te hangen. Een vroeg pensioen, maar dat geeft haar alle tijd om ruimschoots van het studentenleven te genieten.

Dit seizoen bestaat het team gelukkig weer uit 12 speelsters. Op de passer loper positie is dit jaar te vinden Mika Pierik. Een veel te moeilijke service en een veel te stabiele pass. Is dit seizoen overgekomen van dames 3 en ze gaat binnenkort naar Justin Bieber om daar te bewijzen dat ze wel degelijk hard kan schreeuwen. Mika heeft concurrentie van good “old” Nienke den Boogert. Zij gaat ook dit jaar weer bewijzen dat ze nog lang niet versleten is en met haar enthousiasme is ze praktisch onmisbaar in het veld.

Toch ligt er nog meer concurrentie op de loer voor deze twee dames. Dit jaar nieuw bij Sliedrecht Sport is Lisa Nobel. Het had niet veel gescheeld of ze was bij een andere club aan de slag gegaan, maar wij zijn ontzettend blij met haar komst. Dit betekent wel dat we haar alleen maar op vrijdag en zaterdag zien, want de rest van de week zit dit grote talent tussen de andere talenten van het Talent Team op Papendal.

Last but not least hebben we nog pechvogel Anke van As. Ze heeft vorig jaar helaas haar kruisbanden afgescheurd en moet moeilijk lang revalideren. Gelukkig is ze altijd aanwezig bij de wedstrijden en met haar tactisch inzicht weet ze ons gelukkig altijd te vertellen waar de gaten bij ons en bij de tegenstander zitten!

Op de diagonaal hebben we dit jaar ook een nieuw gezicht. Lieke Vergeer is de naam en zij is overgekomen van de Belgische Topdivisie. Haar elleboog is gemaakt en die doet het ook weer behoorlijk! Tip voor de tegenstander; geef haar altijd een blok. Ze vindt het namelijk ontzettend leuk om over jullie heen te slaan. Lieke krijgt dit seizoen Lisette de Wit als concurrent. Lies is inmiddels zo ingeburgerd in Sliedrecht dat ze zelfs heeft besloten om er op korte termijn te komen wonen. Ondanks dat de oppas al klaar stond, gaat ze het dit seizoen toch iedere tegenstander weer lastig maken.. zelfs als ze chronisch verkouden is.

Op het midden vinden we dit jaar Laura Kerkhof, Annemiek Manschot en Pascalle Cnossen terug. Deze drie kleinsten van het team gaan ook dit jaar weer ontzettend veel beter worden en dat niet alleen van de trainingen van dames 2.  Pascalle wordt gedeeld met dames 3 en ja dat mag, want met haar 15 jaar is ze meteen de jongste van het team. Laura en Annemiek vullen elkaar perfect aan en zijn allebei niet te houden dit seizoen. Dat dit vast duidelijk is! In het achterveld worden zij gelukkig wel afgelost door oude bekende Angelique Verheul, want de spelverdelers moeten er niet aan denken om achter de passjes van de middens aan te moeten rennen. Liek brengt onwijs veel extra pit in het team en is de koningin van het achterveld.

De spelverdeelsters zijn Famke van Rekom en Karlijn Jongbloets. Al twijfelt die laatste nog steeds, dus naast Karlijn mag zij ook gerust Manus worden genoemd. Ze weet zelf toch niet wat dit betekent. Deze twee sturen het team aan als dat nodig is en pikken heel soms een doortikballetje mee.

Samen met deze 12 en Arie van Wolferen, Frank Vlot en kersverse teammanager/analist Steven van Mourik werd de eerste wedstrijd in Stramproy tegen Stravoc gespeeld. Twee sets lang was er niks aan de hand, maar daarna bleek dat het toch nog lastig vol te houden was. De sporthal werd omgetoverd in een gekkenhuis met twee teams die vochten voor elk punt.

Dit resulteerde helaas in een 3-2 verlies waar meerdere matchpoints werden weggegeven. Er werd meteen in de eerste wedstrijd van het seizoen 22 keer gefloten voor voetfout(beide teams), dus we werden gelijk op scherp gezet door de scheidsrechters voor de volgende wedstrijden. Toch 2 punten in de eerste wedstrijd van het seizoen en volgens mij hebben we de afgelopen jaren nog nooit zo snel 2 punten achter ons naam kunnen noteren, dus zo heeft ieder nadeel toch zijn voordeel.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Famke van Reekom. Foto Rudy van ’t Rood.