Vizier op volleybal

 

BOVO thuis onderuit

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 3-10-2016. 6:18 uur.  Op 1 oktober 2016 stond voor Bovo dames 1 de wedstrijd tegen VV Alterno uit Apeldoorn op het programma. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. BOVO begon goed en kon goed met de tegenstander meekomen. Het liep lang (tot 20-20) gelijk op. Het spelletje begon aan BOVO kant een beetje te haperen waardoor ze de big points en de set als het ware met 20-25 weg gaven aan Alterno.

BOVO begon de tweede set weer met volle moed. Ook deze set liep het weer gelijk op en kon BOVO goed meekomen. Aan het einde van de set liet de ploeg uit Aalten weer wat steekjes vallen. Zo wist Alterno deze set met 23-25 te winnen.

BOVO kreeg de opdracht om de tweede set te vergeten en vol voor de derde en vierde set te gaan. BOVO wist de knop om te zetten en zo weer hun eigen spel terug te vinden. Dit gebeurde ook, alles liep aan de kant van BOVO. Alterno kwam nog even mee met de Aaltense dames maar gaf het daarna op. De thuisploeg bleef het spelletje lekker spelen. De pass was goed, de set-ups kwamen goed en BOVO wist de ballen te scoren. Dit resulteerde in een 25-16 setwinst.

BOVO was er nu ook op gebrand om de laatste set binnen te slepen en daardoor een vijfsetter eruit te persen. BOVO nam het goede spel mee naar de vierde set en beide teams waren net zoals de andere sets ook weer heel erg aan elkaar gewaagd. Doordat de foutenlast bij de Aaltense dames in deze set net iets hoger lag dan die van Alterno, ging helaas deze set met 23-25 naar Alterno.

Volgende week reist BOVO af naar het mooie Zwolle om daar aan te mogen treden tegen het derde damesteam van VC Zwolle. Hopelijk zien we u daar!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Lotte Douma, BOVO dames 1.