Vizier op volleybal

 

Alleen winst Donitas H1 in de Sportsbar

1617Donitas

VoV, 03-10-2016. 12:32 uur.  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Sportsbar Donitas tegen Compaen op het programma op de eerste thuisspeeldag van het seizoen bij Sportsbar Donitas. In een versierde hal en een volle tribune werd er met veel energie begonnen aan de wedstrijd. De studenten uit Groningen hadden er enorm veel zin in.

Peter van de Poel werd kampioen inslaan. Maar blijkbaar betekent dit niet dat je tijdens de wedstrijd ook heel goed kunt aanvallen. Maar niet alleen Peter had moeite om te scoren, eigenlijk was het op elke positie moeilijk om te scoren. Compaen verdedigde erg veel en gecombineerd met een lage servicedruk van Sportsbar Donitas werd de eerste set gemakkelijk gewonnen door Compaen met 13-25.

In de tweede set kwam Rolf Dijkstra erin voor Peter. Rolf komt terug van een blessure en heeft de laatste weken dus weinig kunnen springen maar wel veel kunnen trainen op de passing. Helaas leverde deze trainingsuren nog niet het gewenste resultaat. Compaen had een goede servicedruk en ook Rolf kon het tij niet keren. De tweede set werd ook verloren maar iets minder erg met 17-25.

In de derde set kwamen Bert en Geoffrey erin. Met een nieuwe spelverdeler en diagonaal kreeg Sportsbar Donitas weer nieuwe energie en een wat ander spel. In deze set werd hard gevochten en Sportsbar Donitas was dicht bij de setwinst maar helaas werd er verloren en won Compaen met 0-3.

Gelukkig was er na de wedstrijd een mooi feestje gepland in de Sportsbar in de ACLO. Een aantal spelers van Compaen bleef overnachten in Groningen om het feestje mee te maken. Al met al werd er door Sportsbar Donitas toch nog gewonnen, helaas tellen de punten uit de bar niet mee.

We hopen volgende week in Sliedrecht beter spel neer te zetten en onze eerste punten te pakken.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Donitas heren1. Foto website Donitas.