Vizier op volleybal

 

Tweede ronde nationale beker op 22-10

de_beker

VoV, 03-10-2016, 16:58 uur. Op 22 oktober krijgt de strijd om de nationale beker een vervolg.  Zowel bij de dames als bij de heren. De dames spelen in driekampen tegen elkaar, waarin de winnaars uit de eerste ronde (teams 2de divisie en eerste divisie) gekoppeld worden aan de teams uit de Topdivisie. Van die ploegen heeft alleen Ledûb geen thuisvoordeel, de andere ontvangen allemaal de Topdivisie teams in eigen huis.

Emmen ging op puntengemiddelde door naar de tweede ronde. Zij ontvangen IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles en Nijhuis Telecom Sudosa – Desto. De Bevers uit Lemelerveld krijgen Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo en Stg. Topvolleybal Donitas op bezoek.

Rivo plaatste zich na tiebreakwinst op Krekkers voor de volgende ronde, in Rijssen moeten ze het nu opnemen tegen Ecare Apollo 8 en SV Dynamo Apeldoorn. WSV Warnsveld is de gastploeg voor Seesing Personeel Orion en VV Alterno II, dat momenteel koploper in de Topdivisie is.  

Gabberted.com VCN  was in de eerste ronde winnaar in poule F, zij krijgen nu in hun eigen thuishal te maken met Volley Meerkerk, tweede divisie, en VV Utrecht. Prisma Worx VC Weert ontvangt twee eerste divisieploegen in sporthal ‘Aan de Bron’. VoCASA en Ledûb, beide poule winnaar in de eerste ronde, gaan ook voor een plek in de volgende ronde. Zaanstad krijgt in Topsportcentrum de Koog Prima Donna Kaas Huizen en Pharmafilter US tegenover zich.  

Totaal 7 poules, waarvan de winnaars naar de volgende ronde, de achtste finales, gaan. Dan gaan ook de Eredivisieteams zich met de beker bemoeien. Alleen TTP is van deelname uitgesloten.

Bij de mannen gingen het Groningse Veracles, E.V.V. Elburg, Springendal Set Up ’65, BVC ’73, City Bril VC Krimpen, VC WIK Groot – Ammers, Gemini Kangeroes en AH van Mierlo / Reflex uit Kampen als poulewinnaar door naar de tweede ronde. Deze acht teams worden toegevoegd aan de twaalf Topdivisie ploegen en verdeeld in vijf poules van vier teams.  De winnaars gaan door naar de achtste finales, waaraan dan ook elf Eredivisieteams meedoen. TTP is ook bij de mannen niet van de partij.

De eerste genoemde ploeg in de poule heeft het thuisvoordeel.

Poule A: De Witte Olhaco, Sportsbar Donitas, Dio Bedum en Veracles.

Poule B: Reflex, E.V.V, Zaanstad en Compaen.

Poule C: Set-Up ’65, Webton Hengelo, BVC ’73 en VoCASA.

Poule D: Gemini Kangeroes, VC Krimpen, Pelster / Cito en Next Volley Dordrecht.

Poule E: VC WIK, HLB van Daal / DS, Sliedrecht Sport, Volley Tilburg. Een hele mooie poule waarin de huidige drie koplopers van de Topdivisie bij elkaar zijn ingedeeld.

gh @ Vizier op Volleybal.