Geen punten voor Hemingway’s Donitas D3

DonitasVoV, 04-10-2016. 17:51 uur. Zaterdag 1 oktober was het weer zover, de eerste thuisspeeldag! Voor ons stond er een wedstrijd tegen het Friese vc Bolsward DS1 op het programma. Veel informatie hadden we van tevoren niet over dit team. Wat we verwachten was dat het team uit een mix van jonge speelsters en oudere, slim spelende, vedettes zou bestaan. Vorig jaar mocht vc Bolsward promoveren naar de 1e Divisie, maar heeft dat toen niet gedaan. Dat het een lastige pot zou worden was dus bekend, maar hier lieten we ons natuurlijk niet door afschrikken.

Met veel enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. De starting seven bestond uit Marjon, Linda, Anke, Elise, Mirel, Annemarie en Githe. Gelijk vanaf het begin nam Bolsward, dat goed op elkaar ingespeeld leek, de voorsprong. Zoals we wel vaker hebben, moesten we even inkomen in de wedstrijd. Maar halverwege de set begon alles te lopen en werden er steeds meer fouten van de tegenstander afgedwongen. Helaas kwam deze ommekeer net iets te laat en ging set 1 met 23-25 naar de Friezinnen.

In de tweede set lukte het niet om het niveau van het einde van de eerste set vast te houden. Mede door veel eigen (serve) fouten en de sterke service van Bolsward werd deze set ruim door hen gewonnen.

Voor aanvang van de derde set besloot onze coach Lobke om het over een andere boeg te gooien. Verse krachten in de vorm van Ilsa, Merel, Saar en Tessa moesten de tegenstander maar even een lesje leren. Dit resulteerde in een spannende set met een lichte voorsprong in ons voordeel. Helaas voor de geel-blauwen kwam vc Bolsward in de eindfase van deze set toch nog langszij en pakte de set met 25-27 door een cruciale beslissing van de scheidsrechter.

Set 4 leek een beetje op een herhaling van set 2. Al snel keken we tegen een flinke achterstand aan. Met harde aanvallen door het midden wisten de Friezen de set naar zich toe te trekken.

Al met al was vc Bolsward de terechte winnaar, maar er had zeker meer voor ons ingezeten. Het was te merken dat de Bolswarders al langer met elkaar samenspelen, terwijl dat aan onze kant niet het geval is. Later in het seizoen zullen we nog een keer de strijd met Bolsward aan gaan, we zijn benieuwd wat de uitkomst dan is!

Volgende week gaan we weer keihard shinen in Zwolle, of zoals onze libero Annemarie het verwoordt: ‘STOMPEN!’.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Donitas dames 3.