Vizier op volleybal

 

Volley Meerkerk D1 wint eerste thuisduel

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 5-10-2016. 13:20 uur.  Na een teleurstellende start van het seizoen (4-0 verlies bij IMS / Voltena), stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Volley Meerkerk Dames 1 op de planning. Het reserve team van VC Velden kwam op bezoek in de Linde. Nadat alle haren gevlochten waren, de tactiek besproken was en de drankjes op waren, begonnen we met veel zin aan de warming-up!

Een goed begin van de eerste set, resulteerde direct in een voorsprong. Helaas konden we deze voorsprong niet vasthouden. De dames van VC Velden voerden de servicedruk flink op en wij hadden veel moeite de pass onder controle te krijgen. De set werd teleurstellend verloren met 21-25.

In set 2 waren de rollen omgedraaid. Sterke service series van Lisan en en Anouschka zorgden voor een voorsprong en deze keer wisten we de lijn wél door te zetten. Door onder andere mooie drie meter aanvallen van Nicole en goed verdedigend werk van Margreet werd de tweede set binnen gehaald met 25-20.

In set drie kwam Linde in het veld voor Kayleigh. De set ging lange tijd gelijk op. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt, maar toch was het wederom Anouschka die met haar sterke service en mooie aanvallen het verschil maakte: 25-23.

Met een 2-1 voorsprong kwamen ook Lia en Wytske het veld in voor Lisan en Veronique. Met goede passes en mooie aanvallen van onder andere Renate en Linde, werd de set zakelijk uitgespeeld en met 25-17 kwam VC Velden niet meer in de buurt.

Supporters dank voor jullie enthousiasme! Volgende week spelen wij wederom thuis, dan komt VCN Dames 3 op bezoek, om 17.45 uur in de Linde, hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via Cees Weeterings, Volley Meerkerk’95. Foto Rudy van ’t Rood.