Side-Out geeft goede start geen vervolg

LogoSideOut2VoV, 05-10-2016. 13:22 uur.  Na een degelijke en goede 4-0 overwinning in de eerste competitiewedstrijd en een doordeweekse 3-0 bekeroverwinning gingen de manschappen van coach Nico Huisman afgelopen zaterdag naar Assen. Daar wachtte het 2e team van Sudosa als tegenstander op Side-Out.

Vooraf was het lastig inschatten voor de Slagharenaren waar de kansen lagen en wat men van deze tegenstander kon verwachtten. Dat geldt dit seizoen voor alle tegenstanders die Side-Out gaat treffen, een nieuwe divisie met nieuwe en onbekende tegenstanders.

De eerste set verliep uitstekend, met een degelijke servedruk, goed rally spel en een goed lopende side – out wist heren 1 al snel een aanzienlijk gat te slaan halverwege de set. Tot aan de big points liep het voortvarend, waarbij aan het eind van de set het nog onnodig spannend werd en men nog nipt met 23-25 de eerste set wist te pakken.

Daar waar men dacht dat de 2e set het evenwichtiger zou worden kwam tot ver in de set bedrogen uit. Side-Out kende tot aan een stand van 12-18 in hun voordeel nauwelijks problemen met hun tegenstander, totdat op onverklaarbare wijze de jonge selectie van coach Huisman het duel volledig uit handen liet glippen.

Daar waar de eerste anderhalve set alles liep zoals het behoort zakte het gehele team terug naar een zeer bedenkelijk niveau en gedurende de wedstrijd kwamen de jongens dit niet meer te boven wat resulteerde in een 3-1 nederlaag. Met een zure nederlaag op zak konden de selectie huiswaarts keren met voldoende huiswerk in hun rugzak voor de komende weken.

De heren bezetten een prima 4e stek op de ranglijst in dit nog prille seizoen en men mag nu al twee weken “rusten” alvorens de bond Side-Out weer de wei in stuurt. Op 15 oktober treedt men aan in eigen huis tegen het ervaren Exstudiantes uit Groningen. Dit schijnt een pittige tegenstander te zijn en voor Side-Out is het zaak om de huid duur te verkopen en de lessen van afgelopen zaterdag die dag in de praktijk te brengen.

Bovenstaande levert een mooie uitdaging op en heren 1 en staf ziet het trouwe publiek graag zaterdag 15 oktober in sporthal ’t Noorderslag te Slagharen. De wedstrijd start om 18:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Karel Hilberdink, Side – Out.