Was altijd al een beladen duel: US vs VVU

1stedivisielogoRvRrvsVoV, 05-10-2016. 19:16 uur.  Nadat wij weer een week hard getraind hadden, mochten we zaterdag aantreden voor de wedstrijd tegen Utrecht. Amsterdam – Utrecht is altijd natuurlijk een beladen wedstrijd en tevens was dit onze eerste thuiswedstrijd dus dat we er weer zin in hadden was duidelijk!

Met een mooie gevulde thuistribune startten we set 1 in de volgende opstelling: Loladina en Desirée op de passer – loper posities, de middens Emma en Lisan, Laura-Kim als diagonaal, Lisa de Groes als spellie en libero Ruth. Later vielen Quinty en Lisa in.

Dat Utrecht een geduchte tegenstander was, wisten we al uit een voorgaande oefenwedstrijd. We stonden dus gelijk op scherp. We begonnen zeer goed, maar wisten dit helaas niet door te trekken, waardoor deze set eindigde in een 18-25 voor Utrecht.

Voor de tweede set werd nog maar eens even de nadruk gelegd op het feit dat de verhoudingen heel dicht bij elkaar lagen. We hadden dus de taak om vooral aan het eind van de set wat meer door te drukken. Dat we deze boodschap begrepen hadden bleek wel, nadat wij al vroeg op voorsprong kwamen en dit met goed verdedigend, spelverdelend en aanvallend werk hard wisten door te trekken. Deze set eindigde dan ook in een 25-19 voor ons.

In de derde set werd vooral de neutrale toeschouwer nog wat meer vermaakt door beide teams. Er volgden namelijk schitterende aanvallen, mooie blocks, zeer goed verdedigend werk en heerlijke verdelende acties van de spelverdeling. Dit resulteerde dan vooral ook in heel lange rally’s. Helaas pakte Utrecht deze set met 21-25.

In de daaropvolgende set was Lisa de Groes er klaar mee. Zij serveerde namelijk tien punten voor ons en zo wisten wij een zeer comfortabele voorsprong goed uit te bouwen. Deze set wisten wij dan ook gemakkelijk te winnen met 25-11.

Zo maakten wij er dus net als vorige weekend in Weert een spannende wedstrijd van. Utrecht zat weer beter in de wedstrijd en wij hadden het niet meer zo makkelijk als in set 4. Ondanks de aanmoedigingen van de tribune, zat zo’n geweldige servicebeurt er niet meer in en wisten we door goed verdedigend werk van Utrecht niet veel meer te scoren.

Ondanks de felle strijd die we weer leverden, zat er niet meer in dan een 2-3 overwinning voor Utrecht.

Hierbij willen wij nog onze ballenkids, vlaggers, schrijvers, tellers en speaker weer bedanken voor jullie hulp! En last but not least ons geweldige thuispubliek! Volgende week mogen we weer aan de bak in Doetinchem voor de wedstrijd tegen Orion. Hopelijk tot dan! We gaan er weer een spetterende strijd van maken!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Ruth. Foto Rudy van ’t Rood.