Vizier op volleybal

 

Op koploper Avior wordt gejaagd!

logobal

VoV, 6-10-2016. 6:05 uur. Drie ploegen zijn in de eerste divisie A bij de mannen nog ongeslagen en alle drie krijgen ze er zaterdag een pittige klus aan om die status te behouden. Avior, dat nog geen setje morste, moet het in Borne tijdens de Super Saturday tegen Ecare Apollo 8 mannen opnemen. Die hebben net vorige week een boel vertrouwen getankt via een 1-3 zege bij Arvevo.

Ook hebben ze nog een vlekje weg te werken vanwege de 2-3 thuisnederlaag tegen Keistad. Dat wordt afzien voor beide partijen.  Het is dus niet zoals een niet nadenkende volleybalonnozel dacht dat het was. ‘Als Apollo 8 eerste divisie speelt dan zal Apollo 1 wel in de Super Liga spelen’ was uitgesproken voor hij erover nagedacht had. Maar ook al is dat niet zo, de Apollo raket zal proberen verschroeiend te werk te gaan. Aan Avior de taak om buiten bereik te blijven.      

Peelpush heeft thuisvoordeel. Voor de eerste keer dit seizoen, daarom is het ook knap dat ze nog ongeslagen zijn en met 8 punten op de tweede plek staan.  Alterno II komt naar Meijel. Via de 4-0 zege op Scylla hebben de Groenen uit Apeldoorn ook het nodige vertrouwen in zichzelf opgedaan en kunnen ze vol goede moed naar de Körref afreizen. Alterno II staat maar twee puntjes achter Peelpush, van positie wisselen zal hun insteek voor dit duel zijn, het verschil uitbouwen zou de thuisploeg wel passen.

Nummer drie in de stand is AVV Keistad. Ook nog ongeslagen. Een 2-3 en een 3-1 zege brachten het punten totaal op zeven. De 3-1 thuis tegen debutant Zwolle II zou menigeen zo maar tot de categorie ‘kleine stuntjes’ kunnen rekenen. Ondanks dat Reflex uit Kampen ook een promovendus is, zal er ook tegen die ploeg een uitslag in de categorie ‘kleine stuntjes’ nodig zijn om opnieuw te winnen . Het verschil tussen hen en de tegenstander bedraagt twee puntjes in het voordeel van Keistad, in Kampen zagen ze dat gaarne omgekeerd na dit weekend.

VC Voerendaal, de nummer zes in de stand of wel de laatste in het linkerrijtje, gaat naar de voorlaatste van het rechter rijtje, te weten Scylla.  Twee keer verloor Scylla, met 1-3 van Landgraaf en met 4-0 van Alterno II. Het wordt dan wel tijd om de spiraal opwaarts om te buigen, al zal Voerendaal er alles aan doen om hem verder neerwaarts te laten gaan.

En dan krijgt VC Zwolle II bezoek van Arvevo en is Landgraaf gastheer voor E.V.V. uit Elburg. Alle vier teams staan in het rechter rijtje en verschillen zich onderling minder dan de maximaal te behalen punten in één partij.

De stand na 2 wedstrijden is: Avior 2-10. Peelpush 2-8. Keistad 2-7, Alterno II 2-6, Apollo 2-6, Voerendaal 2-6, Reflex 2-5, Landgraaf 2-5, Zwolle II 2-4, EVV 2-1, Scylla 2-1 en Arvevo 2-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.