Vizier op volleybal

 

Peelpush geeft talent de ruimte

160321Peelpush

VoV, 06-10-2016. 10:35 uur. Eredivisionist Peelpush geeft talent dit seizoen alle ruimte om zich te ontwikkelen. De selectie van het coachduo Peter Verstappen en Johan Leenders bevat maar liefst tien speelsters die afkomstig zijn van de eigen Summa Volleybalschool. Een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar.

Daarmee hoopt de ploeg een beter seizoen te gaan draaien dan afgelopen jaar, toen pas in de allesbeslissende wedstrijd tegen het Groningse Donitas het eredivisieschap werd veiliggesteld. “Het doel voor dit seizoen: handhaven, maar dan graag wat minder spannend”, zegt Peter Verstappen. Verstappen neemt dit seizoen de rol van coach op zich. Leenders geeft de trainingen. Deze constructie was bij Peelpush eerder succesvol, toen de ploeg promoveerde naar de eredivisie.

“De volleybalschool bewijst zich”, zegt Verstappen over de door Leenders geleide Summa Volleybalschool. “We hebben heel veel talent in huis. Jonge, gedreven meiden. Waarom zouden we die niet de kans geven zich op het niveau van de eredivisie te ontwikkelen?” Leenders: “Veel speelsters hebben nog als ballenmeisje bij de wedstrijden van Dames 1 aan de kant gezeten. Nu laten ze de nieuwe volleybalstertjes van de volleybalschool zien dat het de moeite loont om daar hard te werken.”

Van het team dat het op 9 oktober voor de eerste wedstrijd opneemt tegen het Talentteam van de volleybalbond, maakt een groot deel heel veel volleybaluren. Die meiden spelen in zowel Dames 1 als Dames 2. “Speelsters moeten vooral veel spelen. De aanstormende talenten maken hun wedstrijduren vooral bij Dames 2 en krijgen volop de kans zich bij Dames 1 te bewijzen. De wedstrijdprogramma’s van de twee teams worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd.”

Peelpush denkt met deze nieuwe insteek een stabiele basis te leggen voor de toekomst. “Ik denk dat we hiermee speelsters hebben die een echte binding met de club hebben en daardoor langer zullen blijven. De Nederlandse eredivisie lijkt wat dat betreft al jaren een duiventil.”

Tijdens de diverse oefenwedstrijden werden mooie resultaten neergezet. Zo werd er gewonnen van Oskam Taurus, een van de concurrenten van vorig seizoen in de strijd tegen degradatie, en van eerste divisionist VoCASA en werd er goed gepresteerd tegen teams als Bayer Leverkussen uit Duitsland en het Belgische Oudegem (beide keren 1-1). In en tegen aartsrivaal Weert werd vorige week de laatste oefenwedstrijd gespeeld. Daar was duidelijk dat de jonge Meijelse ploeg tegen de ervaren rotten van Weert duidelijk de bovenliggende partij was (3-1).

Na de eerste competitiewedstrijd in Arnhem, volgt een week later, bij de thuiswedstrijd tegen Eurosped, de officiële presentatie van het team van Peelpush. Van het team van vorig jaar zijn Anne Struijk, Ilvy Sanders, Nikki van der Veen, Loni Wissink en Laura de Jong gebleven. Daar zijn spelverdeelster Lieke Oomen, die er vorig seizoen al veelvuldig bij was, en Anouk de Jong als libero aan toegevoegd. Vanuit Dames 2 krijgen Jody Selten, Noa Klerckx, Stephanie van Dijck, Mirna Seweuster, Clair Crijns de kans zich te bewijzen.

gh @ Vizier op Volleybal, bron Herman Wissink namens Dames 1 Peelpush. Archieffoto Wim Simons.