Vizier op volleybal

 

Een dag vol Zaanse derby’s bij Compaen

CompaenbijDonitas

VoV, 07-10-2016. 5:40 uur.  Voor zaterdag a.s. staan er maar liefst vier echte derby’s op het programma tegen VV Zaanstad. Altijd goed voor veel sfeer in Sporthal Oostzaan en gegarandeerd spektakel.

Klapper van een hele lange volleybaldag is het Topdivisie duel tussen VV Compaen Heren 1 vs VV Zaanstad Heren 1. Tevens het Kampioenschap van Noord-Holland (deel 1) want na de degradatie en het overlijden van US Amsterdam hebben we het hier over de beste ploegen van de provincie.

De voorbereiding liet nog geen duidelijk beeld zien: Tijdens het WestVast toernooi was Zaanstad de bovenliggende partij, twee weken later was Compaen in De Koog met 1-3 veel te sterk. We hopen op een zinderende vijfsetter om het publiek te geven waar het recht op heeft: Schitterend volleybal, spanning en spektakel. Resultaten uit het verleden… etc., maar ga er vanuit dat beide ploegen tot het gaatje zullen gaan.

Compaen Dames 1 kende een moeilijke start in de nationale 2e Divisie C maar is erop gebrand om te gaan knallen tegen Zaanstad DS2. Een derby haalt het beste in onze meiden boven en het ergste blessureleed is inmiddels verleden tijd. Ze beginnen om 15:45 uur

Het spits wordt ’s morgens afgebeten door de Meisjes C3 die al om 12:00 uur aantreden tegen VV Zaanstad MC2. Om 14:00 uur is het de beurt aan de Jongens A1 die vorige week in het nieuwe Topsportcentrum De Koog al afrekenden met Zaanstad JA1 (1-3) en die nu in eigen hal dat trucje willen herhalen.

Waarom die twee wedstrijden rug-aan-rug gepland staan is een raadsel maar de wegen van de Nevobo zijn soms ondoorgrondelijk. Onze JA1 is deze week voor het eerst onder handen genomen door Frits van Boven en de mannen zijn erop gebrand om hun gedeelde eerste plek in de Hoofdklasse op z’n minst vast te houden.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Compaen. Foto Tjerk Laan.