Vizier op volleybal

 

Galmen de knallen zaterdag in de Schalm?

CV6A0845

VoV, 07-10-2016. 13:00 uur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat gaat in ieder geval op voor Regio Zwolle Volleybal tegen Springendal Set-Up ’65. Terugdenkend aan het vorig seizoen waren voor de ploeg uit Zwolle de setwinsten op twee vingers te tellen. Zes keer stonden de teams tegenover elkaar in de jaargang 2015 – 2016 en zes keer ging de ploeg van Brahim Abchir er met de winst vandoor. In het reguliere seizoen met 3-1 en 0-3, in de bekercompetitie met 3-0 en 0-3 en in de kampioenspoule met 3-0 en 1-3.  Me dunkt dan moet je wat Zwolle betreft spreken over nieuwe ronde, nieuwe kansen, alleen al omd e moed erin te houden. En al helemaal omdat het team een complete metamorfose heeft ondergaan.

Bij Zwolle ging trainster coach Henriëtte ter Steege en kwam Redbad Strikwerda ervoor terug.  Kiki von Piekartz wisselde van Zwolle naar Springendal Set – Up ’65, libero Lieke Hilgenberg ging ook in Twente spelen (bij DeVoKo), Carlijn Oosterlaken koos voor Coolen Alterno en Ilona ter Avest voor het eveneens Twentse WVC Volley in Wierden. Anouk van Wijk, Ilse Veldman en  Eveline Stevens stopten.  Logisch dat er ook de nodige aanvullingen in de selectie nodig waren om het adagio ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ enige inhoud te geven.

Om het publiek in Ootmarsum en de VoV lezers alvast op papier kennis te laten maken met de bezoekers stellen we het team van Regio Zwolle Volleybal (RZV) een beetje uitgebreid aan u voor, zoals de dames dat zelf ook deden op  Facebook van hun team.

Zwolle versterkte zich met libero Bo Marterus, 18 jaar en afkomstig van TTP. Bo wil er bij RZV een topseizoen van maken. Spelverdeelster Ana Rekar, 21 jaar,  kwam over van Oskam Taurus. “We hebben een mega leuk team, met super gemotiveerde en talentvolle meiden.” Zegt Ana van haar nieuwe ploeg. Ook van Oskam Taurus is Manon Zeeboer, ook 21 jaar,  naar RZV overgekomen. Zes jaar geleden speelde ze ook al in Zwolle dames 1. Manon geeft de garantie voor een spannende pot af bij wedstrijden van haar team.

Iris Reinders, 21 jaar, is passer loper bij RZV. Na Grolloo en Sudosa – Desto wordt dit haar debuutjaar in de eredivisie. “ We hebben enorm veel zin in de competitie, met dit team gaan we hele mooie dingen laten zien, hetgeen  hopelijk zal leiden tot het behalen van onze doelstellingen voor aankomend seizoen.”  Passer loper Siska Hoekstra kent het klappen van de Eredivisiezweep al langer. Vanuit Donitas en Lycurgus. “Ik ben ervan overtuigd dat we een goed seizoen kunnen gaan draaien. We hebben een jong, getalenteerd maar vooral enthousiast team, waarmee we de uitdaging in de eredivisie aan gaan.”

Kelly van de Haar, 19 jaar, is na 12,5 jaar Alterno, de laatste 3 jaar in dames 2,  naar Zwolle verkast. “Ik heb super veel zin in aankomend seizoen bij Regio Zwolle Volleybal!” zegt Kelly over de voor de deur staande nieuwe jaargang. Student Maureen van der Woude is met haar 16 jaar de Benjamin van het team. Ze speelt al drie seizoenen bij Zwolle, maar dit wordt haar eerste jaar in de dames 1 selectie. Ze behoort tot de jeugd Oranje selectie en heeft zich ten doel gesteld om naar het EK U18 te gaan, dat volgend jaar in Arnhem wordt gespeeld.

Nieuw is ook spelverdeelster Eline Kieftenbeld, 31 jaar, die overkomt van de buurvrouwen van Reflex Kampen. Eline heeft het wel naar haar zin getuige haar “Dit jaar bij Regio Zwolle Volleybal wordt een mooi jaar want het is een tof team, we hebben een groots begeleidingsteam en we hebben de mooiste sporthal van Nederland.” Midspeelster Anneke Ykema, 24 jaar, begint ook aan haar eerste seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. Onder andere de Groningse teams van Veracles, Lycurgus en Donitas maakten eerder van haar kwaliteiten gebruik. “Ik heb het heel erg naar mijn zin, we zijn gedreven, gezellige en gemotiveerde meiden samen.”

Sportdocent Marianne het Lam -Scholten speelt haar tweede seizoen in Zwolle. “We zijn een team dat ontzettend hard werkt en super gemotiveerd is.” Libero Annelin Pasveer, 25 jaar, begint ook aan haar tweede seizoen bij RZV. Vorige clubs waren Dynamo Apeldoorn, Eurosped / Pollux en Longa ’59. “We hebben een erg jong, hardwerkend, gemotiveerd en gezellig team. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat ik er al het vertrouwen in heb dat we net als vorig jaar de play-offs zullen gaan halen.”  Voor Laura Schrijver begint het derde seizoen bij RZV. Eerdere clubs van haar waren De Bevers, Hevo Heino en SVS Schalkhaar. “We zijn een super gemotiveerd en fanatiek team” weet Laura.

En dan thuisploeg Springendal Set –Up ’65.  Moeten we de ploeg nog voorstellen of kennen de fans de teamleden al vanuit de oefenpartijen in de Schalm. Of vanuit de teampresentatie vorige week. Nieuw zijn de spelverdeelsters Melanie Grob en  Kiki von Piekartz. De nieuwe Benjamin bij Set-Up is nog jeugdiger dan van Zwolle, Anneclaire ter Brugge telt pas 14 lentes. Christie Wolt zal haar oud-teamgenote van TTP Bo Marterus keer op keer het nakijken willen geven. En Carmen Arens, maakte de stap omhoog vanuit de tweede selectie. Minder wijzigingen dus in Ootmarsum,  hetgeen de ploeg, samen met het thuisvoordeel, tot de favoriet in dit openingsduel maakt.

Natuurlijk sneuvelt er in de eerste wedstrijd van het seizoen nog niet meteen een doelstelling, Brahim Abchir zei op de teampresentatie dat zijn ploeg voor de titel gaat, maar het is wel lekker als meteen goed wordt begonnen. Een mooi zetje in de rug. Dat kunnen beide teams goed gebruiken.

Springendal Set-Up ’65 en Regio Zwolle Volleybal zijn de ploegen die het Eredivisie seizoen 2016-2017 op het hoogste niveau in Nederland aftrappen.  Zij beginnen om 18:00 uur in de Schalm. Koos Nederhoed, Wouter Goslinga, Bennie Geerdink en Ronald Meijer vormen het arbitrale managementteam dat de wedstrijd in goede banen moet leiden. Jurylid Frans Lodérus ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

De Nevobo verwacht dat Regio Zwolle Volleybal met een 2-3 zege de Schalm verlaat. We denken dat heel Ootmarsum daar anders over denkt en zich afvraagt waar de Nevobo die verwachting op baseert. Bij Zwolle menen we goedkeurende knikjes te zien. 

gh @ Vizier op VolleybaL. Archieffoto Set-Up ’65.