EK tickets voor Tsjechië en Oekraïne

SpanjevsOekraïne

VoV, 8-10-2016. 4:55 uur. De returns in de EKK play – offs voor een ticket voor het dames EK 2017 hebben deelname bewijzen voor Oekraïne en Tsjechië opgeleverd. Het laatste kaartje bij de dames wordt morgen vergeven, wanneer Roemenië een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd in Hongarije probeert te verzilveren.

Oekraïne stond voor de lastige klus om in Spanje een 2-3 thuisnederlaag weg te werken. Dat lukte vooral omdat de gasten aan het net (aanval 46/59 en blok 6/11) veel sterker waren dan de thuisploeg. Spanje kon de 21-25 uit de eerste set nog met 25-22 teniet doen, maar kwam daarna tekort. Met 22-25 en 14-25 zette Oekraïne haar naam op de deelnemerslijst van het EK volgend jaar.

Tsjechië had na de 3-0 thuiszege nog twee setjes nodig in Slowakije om zich bij de laatste zestien van Europa te voegen. Met 26-28 was het spannend in de eerste set, die spanning bleef in de wedstrijd toen Slowakije de tweede met 25-19 won. Maar verdween toen de Tsjechische dames de derde nipt met 23-25 hadden gewonnen. De daarop volgende 25-22 en 15-10 winst waren de pleister op de wonde voor Slowakije, nadat Tsjechië zich had geplaatst.

Bij de mannen staan dit weekend ook de returns op het programma. Turkje won vorige week thuis met 3-0 van Portugal, Spanje boekte hetzelfde resultaat thuis tegen Griekenland. Portugal en Griekenland hebben een golden set nodig (3-0 of 3-1 winst) om nog naar Polen te kunnen. Bij Estland vs Letland heeft de thuisploeg een 3-2 voordeel uit het vorige duel aan hun kant.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV uit Spanje vs Oekraïne.