Zeges voor Sneek, Set-Up en Sliedrecht

team2016

VoV, 9-10-2016. 7:26 uur. Zo de eerste winnaars van het nieuwe Eredivisie seizoen zijn bekend. Drie keer winst voor de thuisspelende ploegen. Maar alleen bij landskampioen VC Sneek vs Oskam Taurus was dat, zonder dat er een setje werd gemorst.

Bij Sliedrecht Sport vs Coolen Alterno maakte de thuisploeg het op hun Super Saturday twee sets super spannend. In de openingsset stonden ze met 12-16 achter, bij 21-18 hadden ze het voordeel omgedraaid, maar op 21-21 was Alterno langszij om bij 23-24 op setpoint te komen. Sliedrecht won nipt met 26-24. De tweede set was eenrichtingsverkeer met 25-12.

In de derde set had Alterno de effectievere eindfase. Ze konden de 20-18 achterstand veranderen in een 21-22 voorsprong en op 25-26 beslisten ze de set in hun voordeel. De vierde was het weer eenrichtingsverkeer met 25-13 voor Sliedrecht.

Esther Hullegie werd bij Sliedrecht Sport met 17 punten topscorer. Met 21 aces had Sliedrecht veel servedruk. Heleen Hesselink blokkeerde 5 keer raak voor de bezoekers, waar ex-Bundesligaspeelster en huidig beachvolleybalster  Quirine Oosterveld weer op het oude nest was teruggekeerd.

In Ootmarsum had Springendal Set-Up ’65 veel moeite om Regio Zwolle Volleybal eronder te houden. In de openingsset van het seizoen kwam de ploeg van Brahim Abchir niet onder de servedruk vandaan ( 5 aces voor Zwolle), al werd het na een 15-23 tussenstand nog wel even spannend toen het verschil bij 21-23 tot twee puntjes was geslonken. Een foutserve en een blokpunt beslisten de set.

In de tweede set begon Zwolle het bij 21-13 aan een lange inhaalrace, die bij 21-18 strandde. Een paar kadootjes voor de thuisploeg en Carmen en Kirsten Oude Luttikhuis maakten de setstand via 25-18 gelijk.  Zwolle stond op 19-20 in de derde set, om vervolgens na hun foutserve geen grip te krijgen op de opslagen van Loes Engbers – Hollink. Na twee Zwolse time outs, twee aces, twee Zwolse missers en als laatste een blokpunt van Kirsten Oude Luttikhuis stond het 25-20.

In de vierde set leken de gasten er een tiebreak uit te halen. De 13-17 was de stand na een hele serie Ootmarsumse fouten. Toen die foutenlast onder controle was en er weer voor het eigen team gescoord werd, liep de thuisploeg vlot in. Via 18-18 naar 21-19, Zwolle counterde door scores van Manon Zeeboer en Anneke Ykema (21-22) en kwam bij 23-24 op setpoint. Kirsten Oude Luttikhuis besliste in de spannende eindfase met rake klappen vanaf linksvoor de set. Opgelucht kon Set-Up na 28-26 en 3-1 ademhalen.  Ilse Oude Luttikhuis werd met 14 punten topscorer. Bij Zwolle waren Siska Hoekstra en Manon Zeeboer met 11 treffers het meest succesvol.

VC Sneek besliste de eerste thuiswedstrijd met 3-0 voor zich. De bezoekers uit Houten kregen 16, 20 en 22 punten mee. In de twee eerste sets waren de verschillen ruim, Sneek hield afstand en pakte vrij makkelijk de setwinsten. In de derde set kon Taurus lang in het spoor blijven (13-10, 21-18) voordat de landskampioen beslissend toesloeg.  Anniek Siebring werd met 15 punten de meest scorende speelster bij Sneek, bij Oskam Taurus ging die titel naar Lisa Kersten, die 10 keer succesvol was. De vier blokpunten van Monique Volkers (VC Sneek) mochten er ook zijn.

Vandaag wordt nog gespeeld TTP vs Peelpush (13:00 uur) en Eurosped vs Flynth Flamingo’s Activia (15:30 uur).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.