Krekkers verlaat Tubbergen als winnaar

KrekkersD1seizoen2016rsz

VoV, 09-10-2016. 8:04 uur. Of dat op de fiets was, durven we niet te zeggen, maar wel zeker is dat de ploeg van Marcel Veneklaas een zwaar bevochten 2-3 zege in Tubbergen kon behalen, bij het eveneens nog ongeslagen Dynamo. De ploegen pakten om beurten een set, Dynamo maakte de 22-25 uit de eerste doorgang met een imponerende 25-12 ongedaan. De daarop volgende 19-25 kon nog met 25-23 weggewerkt worden, waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. Na een zenuwslopende finale ging de winst met 16-18 naar de bezoekers uit Maria Parochie, die als enige ploeg nog zonder verlies is in deze divisie.

Ook Springendal Set-Up ’65 II behaalde een zege via de tiebreak. In Sneek waren ze in de vierde en vijfde set beter dan de reserves van de landskampioen. Daarvoor had de thuisploeg een 2-1 voorsprong in sets opgebouwd. Na de setstanden 23-25, 25-21, 25-23, 21-25 was er volkomen evenwicht in stand en scores. De 5-15 daarna liet de weegschaal heel ver naar Ootmarsumse kant doorslaan.

Oranje Nassau hield Rivo met 3-2 aan de verkeerde kant van de score, nadat ze zelf na twee sets nog aan die verkeerde kant stonden. Rivo pakte via 23-25 en 18-25 een 0-2 voorsprong, zag die echter in rook opgaan toen ON zich met 25-18 en 26-24 weer in de wedstrijd speelde. De 15-13 besliste de strijd in Gronings voordeel.

Twee teams scoorden maximaal. Scylla en Dash pakten thuis een 4-0 zege op VCV en Donitas II. Scylla kwam heel best uit de startblokken met een 25-13 zege in de eerste set. Daarna waren de teams aan elkaar gewaagd, maar twee keer viel de euro naar de kant van de thuisploeg. Met 25-23 en 26-24 brachten ze de stand op 3-0 en was de winst binnen. Het bonuspunt werd met 25-22 verzilverd.

Dash stuurde Donitas II met een 4-0 nederlaag naar huis terug. De setstanden 25-17, 25-18, 25-21 en 25-16 laten niet veel aan onduidelijkheid over. Dash was het duidelijk betere team.  Die duidelijke verschillen zaten er ook in twee setstanden bij Emmen ’95 vs WSV Warnsveld. De bezoekers pakten de eerste en derde set met 14-25. De andere twee waren een stuk minder duidelijk. Emmen won de tweede met 26-24 en WSV de vierde met 23-25, hetgeen hen dus de 1-3 zege opleverde.

De stand is nu Krekkers 3-13, Dynamo 3-12, Sneek II 3-10, Scylla 3-10, Dash 3-8, ON 3-8, WSV 3-7, Set – Up II 3-6, Rivo 3-6, VCV 3-6, Emmen 3-4 en Donitas II 3-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Krekkers.