Vizier op volleybal

 

Revanche Reflex voor Limburgse sof

logobal

VoV, 09-10-2016. 12:42 uur. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week in Voerendaal, stond nu de wedstrijd tegen Keistad op het programma. Deze mannen waren voor de tweede keer op bezoek in de Reflexhal, nadat ze er ook al voor de beker hadden moeten aantreden. Toen wonnen we met 2-1 van de Amersfoortse equipe, en maakten we ons ditmaal op voor weer een ‘vechtwedstrijd’. Nu leert het stigma dat volleyballers niet zo uit zijn op geweld, maar een goeie dosis strijdbaarheid was nodig, wat we in Limburg ontbeerden. 

We begonnen de wedstrijd met Niels van Beek als spelverdeler, Robin van Capelle als diagonaal, Gerben Hendriks en Erik Huisken op de middenas, Sandor van Straten en Lars Bergman als passer/lopers en Mark Snippe was de libero. Mark de Boer kon nog niet ingezet worden vanwege een blessure. In de eerste set werd duidelijk de toon gezet, en nam Robin van Capelle met een paar keiharde smashes de ploeg op sleeptouw. Al snel werd Keistad op afstand gezet, met een rappe 25-16 tot gevolg.  

In de 2e set was er geen reden tot wisselen, en liet coach Henk Gootjes zijn ploeg staan. Gerben Hendriks deed het zeer verdienstelijk, met goede scores en nuttig servicewerk. Passend kwamen we als ploeg af en toe onder druk te staan, maar waren het vooral het sterke dirigerende spel van Niels van Beek en goede aanvallen de oorzaak van een solide setwinst; 25-20. 

Gaandeweg de 3e set werd duidelijk dat Keistad niet bij machte was om ons het vuur aan de schenen te leggen en kregen we veel punten cadeau. Tijdens deze drie sets was Robin duidelijk ‘hot’. De spelers van Keistad doken af en toe weg om de knallen van hem te ontwijken. Set 3: 25-21. 

In de vierde set werd slap gestart. Afwachtend in de passing, geen gemakkelijke scores, duidelijk dat er wat moest gebeuren. Uiteindelijk werd de ploeg opgepept om te focussen op de eigen taak. Keistad had een kleine opleving, waar meer tegenover gezet moest worden dan hoe de vierde set was gestart.

Willem-Maarten Heins werd nog in de ploeg gebracht om te serveren en later toen het duidelijk werd dat het in de rally niet opgelost kon worden, kwam Kay Hulsebos aan service en serveerde hij hoogstpersoonlijk de ploeg op voorsprong, zelfs zo goed dat ons de overwinning niet meer kon ontgaan. 25-20, 4-0.

Een prima resultaat, een teamprestatie, met inbreng van iedereen, ook het publiek! Volgende week moeten we naar Arnhem, aantreden tegen Arvevo.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via Willem-Maarten Heins. Foto Jan van den Noort.