Set-Up II boekt 2-3 zege in Sneek

volleybal_logo_Set - Up 65VoV, 10-10-2016. 5:50 uur.  Op zaterdag 8 oktober stond voor Springendal Set-Up ’65 II de wedstrijd tegen VC Sneek dames 2 op het programma. We wisten dat dit een lange afstand was en daarom hadden we voordat we de lange rit tegemoet gingen een heerlijke lunch bij onze spelverdeelster Danique Horck. Nadat we onze buiken goed rond hadden gegeten gingen we dan maar op pad naar Friesland.

Iedereen had veel zin in de wedstrijd en was erg gebrand om er een mooie pot van te maken met natuurlijk een eindstand van 4-0 voor ons. Dit kwam ook omdat onze trainer Tom had beloofd, met twee taarten aan te komen als we met 4-0 wisten te winnen. En wie wil dat nou niet? Het was onze eerste wedstrijd in de nieuwe tenues dus we waren klaar om te beginnen.

De eerste set begon zeer goed. Alles klopte! Er was veel servicedruk, de pass lag goed, de aanval werd redelijk goed afgemaakt en het mooiste was dat we gretig waren. In het midden van de set zakte dit een beetje weg door een paar goede services van Sneek. Hierdoor wisten we het op het laatst toch nog spannend te maken, maar gelukkig waren wij net iets scherper en wonnen deze set met 23-25.

De tweede set nam Sneek de leiding doordat de pass niet helemaal goed lag aan onze kant. De voorsprong die Sneek had wisten we moeilijk in te halen doordat Sneek er een schepje bovenop deed en het leek of wij juist een stapje terug deden. Aan het einde van de set wisten we nog een inhaalrace te doen, maar deze strandde toen we de 21 punten wisten te behalen. Sneek won deze set dan ook met een stand van 25-21.

In de derde set gingen we redelijk gelijk op. Niet alleen bij Sneek, maar ook niet bij ons ging het precies volgens plan. Aan beide kanten werden veel fouten gemaakt maar Sneek wist toch nog iets meer tegenstand te bieden waardoor ze de derde set binnen wisten te slepen 25-23.

De vierde set maakt de tegenstander erg veel fouten. Wij konden hier natuurlijk mooi van profiteren en met name hierdoor kwamen we weer redelijk op gang. Nog steeds hadden we lang niet het niveau van de eerste set gehaald, maar het was genoeg om deze set naar onze kant te slepen met een stand van 21-25.

We moesten het dan maar weer laten zien in de vijfde set. Natuurlijk hopen we hier geen gewoonte van te maken! Deze set ging erg snel voorbij, want we namen al erg snel de leiding waardoor we Sneek onder de duim hadden. Veel serve fouten van de tegenstander, een paar mooie blok- en prikballen van Marleen van Benthem en natuurlijk de snoeiharde aanvallen van Carine Elferink zorgden ervoor dat we de set wonnen met 5-15!

Met weer een winst van 2-3 wisten we terug te keren naar Ootmarsum. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd tegen Scylla dames 1 om 14.00 uur! Bent u er ook om ons aan te moedigen?

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Diede Hagedoorn, Set – Up ’65 dames 2.