Eerste flinke zege Dash in eerste divisie

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 10-10-16. 5:59 uur. Zaterdag 8 oktober werd door Dash dames 1 alweer de derde wedstrijd in de eerste divisie gespeeld. In de afgelopen wedstrijden was  al een stijgende lijn te zien in het niveau en werd er elke wedstrijd een punt extra gepakt. Zou het vandaag dan gebeuren? Zou Dash de eerste historische overwinning kunnen boeken? De tegenstander op deze zaterdag was Donitas dames 2.

Dit Groningse team stond voor deze wedstrijd nog met 0 punten onderaan in de eerste divisie A, maar zij hadden dan ook al tegen beide ‘koplopers’ gespeeld. Na twee wedstrijden kun je hier eigenlijk nog niks over zeggen, dus zou er gewoon keihard gevochten moeten worden voor alle punten.

De eerste set begon een beetje wiebelig. De scheidsrechters hadden maar een korte tijd uitgetrokken voor het warmspelen.  Dit hield in dat er verdedigend nog maar weinig ballen waren aangeraakt. Even wennen dus. Maar al snel was duidelijk dat de Vordense dames hier het best mee om konden gaan.

Zij lieten bijna geen serviceserie over zich heen komen, als de eerste side-out niet werd gescoord, dan de side-out daarop wel. En daar stond tegenover dat zij zelf een hoge servicedruk konden neerleggen. Zo liepen de Vordenaren langzaamaan steeds verder uit op hun tegenstander en werd de eerste set met een ruime marge (25-17) het Vordense kamp ingetrokken.

In set twee werd deze goede lijn doorgetrokken. Met een goede serviceserie aan het begin van de set, stonden de rood-zwarten al binnen no time met 8-0 voor! Deze voorsprong was nog bijna intact aan het eind van de set. Met goed verdedigend, verdelend en aanvallend werk werd het spel van Donitas ontregeld en werd de set netjes uitgespeeld. Met een verschil van 7 punten (25-18) stond er een 2-0 in sets op de borden.

Dan de altijd spannende derde set. In een wedstrijd kun je nog zo de overhand hebben, maar als je 2-0 voor staat, speelt de tegenstander de derde set altijd alles of niets. Daarnaast speel je zelf op een of andere manier net iets minder scherp, al probeer je dit altijd te voorkomen.

Bij Dash vs Donitas ging het in de derde set redelijk gelijk op, maar ook nu pakte Dash vaak net iets meer punten achter elkaar waardoor er een steeds groter gaatje ontstond. Aan het eind kwam Donitas nog weer wat dichterbij, maar ook nu was het gat alweer groot genoeg. Met 25-21 was er geen vuiltje aan de lucht en de eerste overwinning in de eerste divisie was binnen!

Maar juist nu zou het super zijn om alle punten in Vorden te kunnen houden. Alle punten kunnen voor Dash dames 1 later in de competitie nog goed van pas komen. Het zou dus zonde zijn om nog een puntje af te moeten staan aan de Groningse dames. Maar ook in set vier hadden de Vordense dames alles onder controle. Het codewoord voor deze wedstrijd was toch echt de servicedruk.

En ook in de vierde set  werd de passlijn van Donitas onder druk gezet. Hierdoor konden zij weinig variatie aanbrengen in hun spel. Hier was de verdediging van de rood-zwarten goed op ingesteld en dan konden ze zelf weer gaan bouwen. Met een stand van 25-16 waren alle punten in Vorden gebleven en kon het volkslied voor het eerst in de eerste divisie door de hal galmen!

De eerste overwinning is binnengehaald. Deze stijgende lijn willen de dames uit het acht-kastelendorp dan ook graag doorzetten. Volgende week wordt er gespeeld tegen de nummer 1 van de eerste divisie A. De Krekkers uit Mariaparochie is dan de tegenstander. Om 17.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Ze gaan hun uiterste best doen om punten mee naar Vorden te nemen en hier kunnen ze alle aanmoedigingen bij gebruiken! Hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Anouk Nijbroek en Ilona Kortstee, Dash dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.

Dash Dames 1 wordt gesponsord door Visser Mode, subsponsoren zijn ‘Bistro de Rotonde’, ‘Houx Sport Zutphen’ en ‘Indoor sport Vorden’.