Goed seizoensbegin Voltena Dames2

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 10-10-2016, 14:20 uur. Na het kampioenschap van Voltena dames 2 van vorig jaar komt dit team nu uit in de competitie waaruit dames 1 gepromoveerd is, de derde divisie. Het eigenlijke team bestaat maar uit 5 basisspelers, maar wordt elke week aangevuld met spelers uit diverse teams. De eerste thuiswedstrijd 24 september werd al met 4-0 gewonnen van Volley Tilburg DS2, waarna de uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport van vorige week vrijdag onnodig met 3-2 verloren ging.

Op 8 oktober stond alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen VCN DS4. Een vrij nieuw team, waardoor het lastig was om op voorhand voorspellingen te doen. Dames 2 begon voortvarend aan de wedstrijd. VCN had veel moeite met de servicepass, waardoor Voltena goed in haar eigen spel kon komen. Dit resulteerde al snel in de eerste time-out bij VCN, op een stand van 12-5 in het voordeel van Voltena. Aan het einde van de set bleek dat het maar goed was dat Voltena zo’n grote voorsprong had opgebouwd, want VCN bleef vechten en kwam goed terug, tot een stand van 24-23 in het voordeel van Voltena. Uiteindelijk won Voltena de eerste set met 25-23!

De gehele tweede set ging het redelijk gelijk op. VCN had de passing beter op orde en stond blokkerend erg goed. Voltena had iets meer moeite met haar servicepass en scoren bleek af en toe moeilijk. Toch bleef Voltena rustig in de slotfase van de set, waardoor ook deze set gewonnen werd met 25-23.

Een 2-0 voorsprong al voor Voltena en VCN leek het een beetje kwijt te zijn in de derde set. De spelverdeling van Voltena wist haar aanvallers goed te vinden en er werden een paar schitterende ballen verdedigd. Deze set werd zeer overtuigend gewonnen met 25-14!

Het was zaak voor Voltena om dit niveau vast te houden in de laatste set om ook deze week een 4-0 thuisoverwinning binnen te slepen. VCN pakte de draad echter weer op, waardoor het ook deze set weer behoorlijk spannend was. VCN probeerde met een aantal dubbele wissels en 3-aanvalssituaties Voltena van de wijs te brengen, maar gelukkig had dit geen effect. Ook de laatste set werd gewonnen met 25-20 en daarmee was de tweede overwinning van het seizoen veilig gesteld!

Er kan dus wel gezegd worden dat dames 2 goed begonnen is aan haar eerste seizoen in de derde divisie. Totaal 12 punten uit 3 wedstrijden betekent namelijk ook dat Voltena gewoon meedraait in de bovenste regionen van de ranglijst, want het staat maar met 1 punt achter koploper Spivo DS1! Het is nu zaak om dit niveau ook vast te houden in de komende wedstrijden. Aankomende zaterdag wordt er een uitwedstrijd gespeeld tegen Next Volley Dordrecht DS1, die nog niet zo heel goed zijn begonnen dit seizoen. We hopen jullie daar te zien om 15.45!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Jori Colijn, Voltena dames 2.