Sliedrecht H2 na één set bij de les

1617SliedrechtSportH2

VoV, 10-10-2016, 14:47 uur. Geen soep met brood, maar taart. Heerlijk! Er mocht vanwege de opgelopen kaarten van vorige week getrakteerd worden. Dinsdag en Donderdag op naam van Kroon en afgelopen zaterdag van Leeuwen.

De voorbereiding zat er goed in. Taart op de training. En waar er tussen Capelle en Krimpen a/d IJssel nog veel file werd gereden, kon er vervolgens op het zonnige terras van Krimpen onder het genot van een bak koffie de volgende taart opgeknabbeld worden.

Was het daarom ook zo, dat de eerste set maar van korte duur was? Maar liefst een duur van 11 minuten (!). Helaas niet in ons voordeel, want precies niets liep. Jammer voor de startende Roberto, die het niet lukte om het spel te verdelen door de pass die gedurende de hele set niet aankwam. Er werd al vlot tegen een achterstand van 13-3 aangekeken. Glen werd gewisseld door Eppestein en Roberto door Rick, maar het mocht niet baten. De eerste set werd uiteindelijk afgesloten met 25-10.

Rick v/d Sluis werd opgetrommeld om de tweede set te starten en miraculeus kwam de pass nu wel aan. Of was het doorgestoken kaart..? Hoe dan ook, we stonden weer vertrouwd te spelen. Het was eigenlijk een spiegelbeeld van de eerste set, in ons voordeel. Het begon bij de serve, waarbij Glen het voortouw nam, gevolgd door Ottevanger met zijn snoeiharde sprong floaters en Roberto met zijn venijnige float serve. Vervolgens werd het aan de buitenkant blokkerend opgelost. 9-17 stond het in ons voordeel en dit werd uitgebouwd naar een 14-25 setwinst.

Waar Jeffrey nog altijd de gehele wedstrijd de middenballen finaal miste, vulde Toonen dit mankement prima op. Taak dus om het aanvallend op te lossen en daar werd in deze set goed mee begonnen. Opnieuw lukte het Opa Kroon niet om geen kaarten te krijgen. Een gele als eindresultaat. Misschien moet de regel in zijn voordeel aangepast worden en moet het team een taart inleggen, wanneer hij géén kaart heeft gekregen. Afijn, Jorren Bakker sloeg de ballen er vervolgens keihard binnen. En ook v/d Leeden liet zich in het speelveld goed zien, door een paar ballen op rij te verdedigen. Vliegtuig Glen zocht of de handjes op, of sloeg ze er geheel op eigen wijze toch iedere keer weer voorlangs. De derde set werd binnengehaald met 21-25.

Het publiek van de thuisploeg werd stiller en stiller naarmate de wedstrijd vorderde. In de eerste set nog agressief en provocerend, de tweede al aanzienlijk minder, de derde vrijwel niets en bij de vierde set zag je ze bijna niet meer zitten. Sliedrecht stond sterk te spelen en dwong het af om met vier  punten naar huis te willen gaan. De vierde set verliep parallel aan de derde. Ontregeling door een sterke serve en er een goed blok tegenover zetten, lukte het dan nog niet om een punt te pakken dan waren daar minimaal drie gretige aanvallers voor om de punten binnen te harken.

“The Closer” Roberto Zoutendijk werd het veld ingeroepen en speelde de set prima uit. Sliedrecht Heren 2 stond te spelen zoals ze hoort te spelen. De laatste set werd gewonnen met 20-25 en de wedstrijd werd met 1-3 winst afgesloten. Vier belangrijke punten zijn gepakt in de uitwedstrijd in Krimpen. Want er wordt nu bovenaan in het linker rijtje meegedraaid voor het seizoen. MKB Accountants / VCV H1 en SV Dynamo Apeldoorn H2 gedeeld eerste met 10 punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Sliedrecht Sport H2 met 9 punten uit drie wedstrijden.

Aankomende zaterdag 15 oktober, wordt er in de vertrouwde Stoep gespeeld tegen één van de koplopers, SV Dynamo Apeldoorn H2. Het fluitsignaal klinkt om 15:00. Noteer het dus in de agenda en kom ons aanmoedigen! Het beloofd een goede pot te gaan worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Jeffrey Grinwis, Sliedrecht Sport Heren 2.