Weer een nipte zege voor BVC ’73

logobal

VoV, 10-10-2016, 15:20 uur. Afgelopen zaterdag speelde BVC ’73  om 16:00 uur in Enschede tegen de studenten van Harambee heren 1. In een hal die qua sfeer aardig in de buurt komt van onze eigen vertrouwde hal, speelden we wederom een moeizame wedstrijd. In een wedstrijd waarin wij geen potten konden breken, moesten er maar andere dingen gebroken worden. Zo lag het spel in de eerste set even stil vanwege een bierglas die in stukken brak, nadat het vanaf de tribune in de zaal was gevallen. Daarnaast brak libero Mike (zo bleek achteraf) in de derde set een vinger toen hij in botsing kwam met Berjan.

Nadat André bij het inslaan de bal even had “gedakt” kon de wedstrijd beginnen. Hopelijk was hiermee de toon gezet, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. Vanaf het begin kwamen we eigenlijk geen moment echt lekker in ons spel. Ondanks de onderbreking door het glas in de zaal (waarbij een waarschuwing werd gegeven dat de wedstrijd helemaal gestaakt zou worden als het nog eens zou gebeuren) lukte het ons wel om de hele eerste set een kleine voorsprong vast te houden. Dit bleek uiteindelijk genoeg te zijn en we wonnen de set met 23-25.

In de tweede set keken we al snel tegen een ruime achterstand aan. Het lukte Harambee goed om onze pass onder druk te zetten en daarbij was ook de rest van ons spel te onnauwkeurig. Dat we het ook deze wedstrijd in de pass vaak moeilijk hadden was duidelijk. Wanneer de bal echter wel goed aankwam dan hadden we er ook meer mee moeten doen, om zo een serie van de tegenstander te doorbreken. Anders loopt de druk alleen maar verder op. Met 25-19 ging deze set naar Harambee.

In set drie namen wij juist een ruime voorsprong en die kwam vervolgens niet meer in gevaar. In een poging om een bal van de grond te halen kwamen Mike en Berjan met elkaar in botsing. Mike greep daarbij naar zijn hand maar hij kon wel doorspelen (achteraf bleek hij dus een vinger gebroken te hebben). In deze set lieten we weer wat degelijker spel zien en werden er bij de tegenstander meer fouten gemaakt. Met 20-25 ging deze set weer naar ons, hopelijk konden we er een 1-3 overwinning uitslepen!

Voor aanvang van de vierde set werd nog maar eens benadrukt dat we vanaf het eerste moment scherp moesten zijn. De bedoelingen waren goed, maar het spel oogde verre van scherp. Opnieuw keken we al snel tegen een achterstand aan. Halverwege de set leken we de ban toch nog te kunnen breken en namen we een kleine voorsprong. In het vervolg gaven we de voorsprong echter net zo gemakkelijk weer weg en ging de set met 25-21 naar Harambee. Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen.

In de vijfde set dwongen we de winst alsnog af. Mede door een serviceserie en alert reageren aan het net pakten we een grote voorsprong. We lieten Harambee daarna nog gevaarlijk dichtbij komen, maar wonnen wel met 15-13. Door deze winst zijn we na drie speelrondes nog ongeslagen, hoewel ons spel verre van goed is. Daarbij zijn we nog steeds koploper, doordat de verschillen tussen de overige teams ook niet groot lijken te zijn. Om een beeld te geven: Van de 17 wedstrijden eindigde slechts één wedstrijd in 4-0 (onze wedstrijd tegen SSS H3), daarbij eindigden maar liefst 7 wedstrijden in 3-2. Het kan een interessante competitie gaan worden!

Komend weekend zijn we vrij om vervolgens op 22 oktober af te reizen naar Ootmarsum voor de volgende ronde in de nationale beker. Onze volgende competitiewedstrijd spelen we op 29 oktober in Nieuwegein tegen Telecombinatie/NVC heren 1.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Hans Kamperman, BVC’73. Foto Jan van den Noort.