Veracles machine haperde aan eind 4de set

1617Veracles

VoV, 10-10-2016. 17:55 uur. Tja, dat zijn nog eens wedstrijdverslagen om aan te kondigen:  IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles Dames 1 vs Nijhuis Telecom / Sudosa – Desto Dames 1. En dat zul je maar in de kop van het artikel kwijt moeten, terwijl je maar 40 posities of zo beschikbaar hebt. Daarom hebben we het hierboven even ingekort.

Na weken van voorbereiding en de eerste competitiewedstrijd met een winst van 2-3 op Dynamo D1 stond op deze 8e oktober de eerste thuiswedstrijd op het programma voor IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles Dames  1. En wat voor één! Direct al een derby tegen het nog puntloze Sudosa – Desto uit Assen.

De tribune zat afgeladen vol met een fel meelevend thuispubliek, maar het waren eerst toch de tientallen aanhangers van Sudosa die het meeste reden hadden tot enthousiasme. Sudosa kwam furieus uit de startblokken en in feite werd Veracles tijdens de eerste set weggespeeld . Niet alleen het goede spel van de Assenaren was bepalend, maar ook de vele foute services en  matige passing aan de zijde van de thuisploeg gaf een eindstand van 16-25 op het scorebord.

Dat het in de tweede set drastisch anders moest was voor iedereen duidelijk. De spanning van een eerste thuiswedstrijd vloeide langzaam uit de lichamen van het keurkorps van trainer/coach Paul Oosterhof en gaande weg het verloop van de wedstrijd groeide het zelfvertrouwen bij de Groninger dames.

Passend en serverend ging het nog steeds niet optimaal, maar strijd, vechtlust en de wil om elke bal te pakken waren volop aanwezig. Sudosa kwam er achter dat het uiteindelijk niet zo makkelijk zou gaan als in de eerste set en de eerste schoonheidsfoutjes slopen in het Drentse team. Met een 25- 17 kwam de 1-1 als tussenstand en  in de overtuiging dat het zelfvertrouwen volop aanwezig was voor een goed resultaat werd in de derde set prima volleybal op de vloer gelegd door m.n. Veracles.

Het team straalde meer rust uit en niet alleen met harde klappen, maar ook met geplaatste ballen werd geleidelijk een mooie voorsprong opgebouwd. De ommekeer in deze set kwam pal na een goed ingeslagen bal van Renée Houkes, die echter door de scheidsrechter werd uitgegeven en een vervelend oponthoud door vreemd wisselgedrag aan Sudosa-zijde. De geoliede Veracles-machine begon plots te haperen en Sudosa rook de kans om geheel onterecht de set met 25-27 naar zich toe te trekken.

Het was dus nu erop of eronder om er nog een vijfde set te slepen.  Gelukkig liep de service bij ons steeds beter en waren we in staat om Sudosa onder druk te zetten. Het scorend vermogen nam af bij de tegenstander en Veracles was in staat om gedurende de gehele set een voorsprong vast te houden. Vrij eenvoudig werd dan ook de score van een 25-15 behaald en kon het fanatiek meelevende (thuis)publiek, zich na deze 2-2, gaan opmaken voor een spannende beslissende vijfde set.

Van begin af aan in die vijfde set lag het initiatief bij Veracles en stapje voor stapje behaalden we een beetje ons niveau. Na een 8-6 voorsprong bij de kantwissel leek de heilige overtuiging voor een goed resultaat bij de tegenstander al niet meer aanwezig en met echt vechtvolleybal  lieten we Sudosa met 15 – 11 kansloos. Een belangrijke overwinning: nog niet met echt hoogstaand spel maar wel één met veel veerkracht en een goede mentaliteit. Vol goede moed op naar de volgende wedstrijd: 15 oktober a.s. tegen Pharmafilter US Amsterdam. Hup Groen!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Myrne Streunding, Veracles dames 1. Foto Veracles.