Orion D2 knokt twee punten bij elkaar

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 17-10-2016. 6:22 uur. Op zaterdag 15 oktober gingen de wekkers bij de Orion dames 2 speelstersĀ  al vroeg af. We moesten namelijk om 12:00 uur in Nijmegen tegen VoCASA dames 3 spelen. Dit betekent om 10:00 uur verzamelen bij de sporthal en met z’n allen richting Nijmegen.

De eerste set begonnen we meteen goed en kwamen al snel op een 4-0 voorsprong. Deze voorsprong duurde helaas niet erg lang, want door een goede service serie en slordige fouten van onze kant scoorde VoCASA 8 punten op rij. Hoewel we daarna weer goed de draad op wisten te pakken bleven we de hele set tegen de achterstand aankijken en slaagde VoCASA erin de eerste set te winnen met 25-15.

De tweede set begonnen we minder slordig en wisten we sneller te scoren met onze aanval. De set verliep erg spannend en gingen tot de vijftien redelijk tegen elkaar op. We kwamen snel daarna op een 20-15 voorsprong. Helaas sloeg de slordigheid weer toe en werd de voorsprong gelijk getrokken door VoCASA. Toch wisten wij de set naar onze kant toe te trekken en met 24-26 te winnen.

De derde set ging weer gelijk op, we waren erg aan elkaar gewaagd. Deze keer geen dip voor ons en hebben we lekker staan spelen. Deze set wisten wij ook binnen te slepen en dit betekende een 1-2 voorsprong voor ons. In de vierde set was ons spel van de vorige set niet meer te zien. We werden weer slordig en wisten de ballen niet af te maken. VoCASA scoorde wel en liepen langzaam verder uit. Helaas eindigde deze set met een 25-16 verlies en dat betekende dus dat wij ons moesten klaarmaken voor een 5e set.

In de vijfde set kwamen wij op een vlotte achterstand. Mede door een goede servicedruk van VoCASA maakten wij veel fouten. In het verloop van de set kwamen wij in het spel en wisten de puntjes te maken. Helaas was de achterstand te groot en won VoCASA de laatste set met 15-10. Dit betekent een 3-2 verlies voor ons. Ondanks het verlies hebben wij hard geknokt en zijn we blij met de punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Myrthe Eijkelkamp, Orion dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.