Punt voor damesvlaggenschip Keistad

1617Keistad17-10

VoV, 17-10-2016. 6:55 uur. In eigen huis was Simokos Dames 1 te sterk voor het damesvlaggenschip van Keistad (1-3, 17-25, 19-25, 25-19, 14-25). De verschillen in de eerste twee sets waren klein, Keistad pakte overtuigend de 3e set maar had in de laatste set geen antwoord op de Bovenkarspelse ploeg.

Keistad Dames 1 kon in het begin van de eerste set goed meekomen. De meiden maakten een achterstand van 5-3 goed en kwamen weer op gelijke hoogte 8-8. Vanaf die stand waren het twee aanvallende fouten, een netfout en een passfout die de stand op 8-12 zette. Simokos speelde niet overtuigend maar door de cadeautjes van Keistad kwamen ze eenvoudig op voorsprong. “Vijf aanvallende punten hebben wij in de 1e set gemaakt, twee prachtige ballen van Demi, maar op de buitenkant werd helaas niet gescoord, Simokos scoorde aanvallend tien keer.

Het waren onze eigen aanvallende en technische netfouten waardoor je achter de feiten aanloopt”, licht coach Kerkhoven toe. Hij begon met z’n meest ervaren opstelling; Marscha, Maren, Marloes, Demi, Emma, Amber en Lysanne. Na 9-15 ging de strijd tot 16-20 gelijk op en maakten Demi en Marloes nog een mooi blokpunt. Dat punt was ook meteen het laatste zelf gescoorde punt in deze set. De 16-21, 16-22 en 16-23 waren allemaal persoonlijke fouten van Keistad en de 17-23 is een foutservice van Simokos. Met een slim tipballetje en een goede service haalt Simokos de set binnen.

Goed verdedigend Keistad: In de tweede set is Marloes gewisseld voor Judith. Tot 14-17 waren de verschillen klein. Simokos had steeds een kleine voorspong, maar de Keistad Dames vochten zich telkens terug. Tegen het Bovenkarspelse aanvalsgeweld had de Amersfoortse verdediging steeds een antwoord en de set leek te gaan kantelen. Een rommelig punt werd gescoord en daarna was het Judith die vier keer goed serveerde. Met een Time Out op 17-17 en een voetfout verder, boog Keistad de achterstand om in een 19-17 voorsprong.

Kerkhoven:  “Wat er dan gebeurd, een foutservice, een slechte pass en een communicatiefout. Dan neem je een Time-Out op 19-21. Daarna volgde weer een pass-fout en een eenvoudige tipbal waardoor Simokos tot scoren kon komen. De wissel van Tieke voor Maren haalde Simokos niet uit hun spel. Het waren acht punten op rij, vijf fouten van ons, drie gescoord door Simokos. Als je zelf niet meer tot scoren komt, terwijl de tegenstander ze er wel in blijft rammelen, dan moet dat wel verkeerd aflopen. 19-17 voorstaan en 19-25 verliezen, dat mag eigenlijk niet gebeuren.”

Keistad-flow word gevonden: De derde set was één van het kaliber ‘bijzonder, bijzonder’. In het begin leek het er op dat Simokos vlot zou doorstomen naar de zege. Het moraal leek te zijn gebroken bij de Keistad Dames. Maar na de 8-12 begonnen het spel weer te draaien en werd een ongelofelijke flow gevonden. Het was Maren die een goede serviceserie neerzette en drie aces sloeg. In deze fase werd er ook slimmer gespeeld en werd vaker de achterlijn opgezocht. De 11-15 achterstand werd omgebogen naar een 19-15 voorsprong.

Simokos was de draad in hun spel kwijt, terwijl Amersfoortse meiden in een bijzondere fase kwamen. Met serve- en aanvalsdruk zorgden ze ervoor dat Simokos de fouten bleef maken. “Ook blokkerend deden we lekker mee, Vooral op de buitenaanval zaten Romy, Emma, Annemiek en Maike er goed bij, daar ben ik tevreden over. Directe blokpunten waren het misschien niet, maar de zone daarachter werd goed afgeschermd. De aanvalsters werden gedwongen om diagonaal te slaan en dan had Lysanne vaak de bal. Vanaf de kant werd er gejoeld en als team speelden we ons naar de 25-19 setwinst toe. Met de juiste energie zijn we terug in de wedstrijd.”, laat Kerkhoven weten.

Geen winst: De winnende basis blijft in de vierde set staan. De start is opnieuw moeizaam en al snel kijken de meiden tegen een achterstand aan van 6-10. Maar de Keistad dames gaven niet op en knokten zich terug naar 11-10. De thuisploeg hield daarna de side out score vast, maar kwam zelf moeizaam tot scoren. Bij Simokos ging het aan de buitenkant een stuk beter lopen en er werden veel directe punten op het midden gescoord. Met deze goede aanvallen en hun lage foutenlast liepen ze in mum van tijd uit naar 10-19. Van het goede gevoel uit de derde set was niets meer over. Met 9 persoonlijke fouten ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en verloor Keistad Dames 1 haar vierde wedstrijd 14-25.

Kerkhoven: “We moeten de goede dingen uit deze wedstrijd meenemen. Passend gaat het beter en ook blokkerend zaten wij er vaak bij. Ik heb prachtige aanvallen over het midden gezien en meer met lef geslagen services. Helaas staan daar teveel persoonlijke  fouten tegenover en dat is soms killing voor het moraal. Desondanks ben ik er van overtuigd dat we ook hier weer van leren.”

AVV Keistad 75 punten: Aanval 29, blok 2, service 13, fouten Simokos 31. Simokos 100 punten: Aanval 40, blok 2, service 12, fouten Keistad 40.