Vizier op volleybal

 

VoCASA D1 scoort weer maximaal

1617Vocasadames1

VoV, 17-10-2016. 10:30 uur. Waar we vorig jaar tot maart moest wachten op onze eerste vijfpunter. Behalen we nu binnen drie wedstrijden twee keer vijf punten! Vijf punten binnenslepen tegen VCV dat was de doelstelling. En dat is gelukt!

VCV had dit seizoen tot nu toe geen punt gepakt. Maar dat wij vorig jaar twee keer verloren hebben van VCV stond nog wel in ons geheugen gegrift. Met veel geblesseerden en een gewijzigde opstelling probeerde VCV punten van ons af te snoepen.

Nadat dames 2 netjes met 3-2 had gewonnen van Wevo. Bouwden ze supersnel ons veld om. Gefeliciteerd en bedankt daarvoor dames 2!

We begonnen niet zo clean en onze passlijn kwam onder druk te staan. De pass kwam niet goed aan bij Marloes Hendriks dus werd er veel over de buitenkanten gespeeld. Tot de veertien ging het gelijk op, daarna maakten wij minder fouten en scoorde Sanne Metsemakers veel ballen. Zij behaalden nog maar twee punten waardoor het verschil best groot was. (25-16)

De tweede set was niet goed en werd veel te spannend. We liepen achter de feiten aan en stonden ook achter in punten. Onze coach Bram Leijssenaar riep ons bij zich. Met een goede pass / verdediging van Ramona Overdijk die even het veld in kwam, en een goede service van Lynn Braakhuis werd de tweede set binnengehaald. (25-23)

In de derde en vierde set werd prima gespeeld. Soms een heel mooie bal en soms een onnodige fout. Lotte Braakhuis pakte deze wedstrijd duidelijk haar puntjes mee. Net als topscoorder Hannah Becker! VCV kreeg maar 16 en 14 punten en het werd niet echt spannend meer.

Er kunnen veel dingen beter maar we hebben onze doelstelling gehaald. De vijf punten zijn in Nijmegen gebleven en daar zijn we heel blij mee! Publiek bedankt voor jullie aanmoediging, we vonden het leuk om te zien dat we steeds meer publiek hebben!

We hebben 14 punten uit drie wedstrijden gehaald, en dat vinden wij toch een mooie score!

Volgende week spelen we de beker tegen Ledub en VC Weert. De eerste wedstrijd begint om 15:30 uur. De tweede wedstrijd tegen Ledub start om 17:30. We hopen jullie dan weer te zien!

Voor degenen die nog ca 10 minuten aan bewegende beelden van het duel willen zien, de link naar het onderstaande filmpje van Frank Meeuwsen voorziet daar in.  

https://youtu.be/hkiMWkKDQds 

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Laura Klaver. Foto website VoCASA.