Vizier op volleybal

 

Voltena D2 vecht zich naar tiebreakwinst

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 17-10-2016. 10:38 uur. Met weer een andere selectie reisde dames 2 van Voltena afgelopen zaterdag af naar Dordrecht. Omdat de dames van Spivo afgelopen donderdag punten lieten liggen bij Meerkerk kon in theorie de koppositie worden overgenomen, dan moest er echter wel gewonnen worden.

In de eerste set ging aan de kant van Voltena bijna alles mis wat er maar mis kon gaan. De meiden kregen de service van Next Volley onvoldoende onder controle, waardoor de aanvallers moeilijk tot scoren kwamen. Daarnaast stond de blokkering van Next ook erg goed, wat het allemaal nog moelijker maakte. De eerste set ging vrij kansloos verloren met 25-12.

In de eindfase van de eerste set liep het al wat beter dan aan het begin en er werd gepoogd dit vast te houden in de tweede set. Er werd hard gewerkt en de passing kwam beter aan het net. Ook de aanvallers kwamen beter tot scoren, maar helaas ging ook de tweede set verloren met 25-18.

Er zat wel een stijgende lijn in en dit werd erg duidelijk in de derde set. Next Volley kreeg meer moeite met onze service, waardoor er meer fouten gemaakt werden aan hun kant. Ook de blokkering van Voltena liep beter, waardoor de derde set overtuigd gewonnen werd met 17-25!

De vierde set ging het gelijk op. Er werd aan de kant van Voltena heel hard gewerkt, maar het gebrek aan routine bleek af en toe lastig. Afspraken werden niet altijd nagekomen, wat resulteerde in onnodige fouten. Gelukkig was dat ook het geval aan de kant van Next Volley, die overigens ook speelden met een verjong team ten opzichte van vorige seizoenen. Next Volley kwam in het einde van de set nog dichtbij Voltena, maar zij wisten de set gelukkig binnen te slepen met 21-25.

In de laatste set leek de vechtlust van Next Volley wat afgenomen en zette Voltena haar goede lijn door. Met wat slimme prikballen en goede services werd ook de vijfde en beslissende set gewonnen met 6-15 wat uiteindelijk een 2-3 overwinning voor Voltena betekende!

Er gaan dus drie punten mee terug naar Nieuwendijk en daar mag Voltena zeker tevreden mee zijn als er gekeken wordt naar de eerste twee sets. Helaas was het niet genoeg om de koppositie over te nemen, maar Voltena bevindt zich hierdoor nog wel op een mooie 2e plaats. Aankomende zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen VVS’92 uit Vlissingen!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Jori Colijn, Voltena daames 2. Foto Rudy van ’t Rood.