Eerste thuiszege WVC Volley H1

1617WVCH1vsHavocH1

VoV, 17-10-2016. 11:08 uur. Afgelopen vrijdag 14 oktober heeft het heren 1 team van WVC Volley de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld in sporthal ’n Dikken.  Op papier stond ons een spannende wedstrijd te wachten tegen de heren van Havoc HS 1 uit Haaksbergen. Dit team was in voorgaande edities altijd een lastige tegenstander gebleken.

De eerste set kwamen de mannen van WVC goed uit de startblokken, rustig werden de juiste aanvallers gevonden, die regelmatig “vrij” konden inslaan. Deze set werd met 25-20 gewonnen. De 2de set begonnen WVC Volley in dezelfde opstelling, met als doelstelling door te gaan waar de eerste set geëindigd was, de tegenstander was nu bekend, het inspanningsniveau was bepaald. Ondanks veel serve fouten aan de kant van WVC HS 1 werd toch de winst in deze set binnengehaald met 25-18.

Dan de beruchte 3de set, deze is binnen het volleybal altijd een belangrijk moment in de wedstrijd, het “kwartje” kan zomaar de andere kant opvallen. Helaas voor de heren van Havoc was dit niet het geval. Soeverein werd ook in deze set de overwinning binnen gehaald, 25-14. Als afsluiting op deze mooie avond de 4de set als toetje, Havoc had er duidelijk niet veel vertrouwen meer in, veel passfouten en weinig overtuiging in de aanval zorgden ervoor dat aan het eind van de set de stand 25-8 op het tel bord stond.

Deze set werd nog wel een korte tijd onderbroken doordat op het veld naast ons een speler van Flash Stars HS 1 na een blokactie verkeerd terecht is gekomen en zijn enkel heeft gebroken. Via deze weg willen wij hem van harte beterschap wensen.

Een degelijke en duidelijke winst (4-0) voor de mannen na een slecht optreden in de vorige wedstrijd zorgt ervoor dat er toch weer met vertrouwen naar de rest van het seizoen gekeken kan worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Arnold Hilberink, WVC Volley. Foto idem.