Team Dijkema verslaat team Grothues

vlag3rszVoV, 17-10-2016. 14:44 uur. Bij het openingsweekend van de Italiaanse competitie bij de dames stonden er bij twee wedstrijden aan weerskanten van het net Nederlandse speelsters.

Bij Novara vs Bolzano kon je de meeste Nederlandse inbreng verwachten, immers Novara heeft Laura Dijkema, Celeste Plak en Judith Pietersen in de selectie en bij Bolzano speelt Oranje teamcaptain Maret Balkenstein – Grothues. De wedstrijd eindigde in een afgetekende 3-0 winst (15, 18, 17) voor Novara. Judith Pietersen scoorde 14 keer, Laura Dijkema maakte 1 punt en Celeste Plak kwam niet in actie. Bolzano kon 5 punten van Maret Grothues laten noteren. De 46 om 28 aanvallende scores maakten het verschil.

Robin de Kruijf stond met Conegliano tegenover Floortje Meijners van Scandicci. De winst ging met 2-3 naar Floortje Meijners en ploeggenoten. De 2-1 achterstand (25-20, 21-25, 25-18) kon Scandicci met 23-25 gelijktrekken, waarna ze de tiebreak met 13-15 wonnen. Floortje scoorde 19 punten, Robin maakte er 12.

Modena, met Yvon Belien, won met 0-3 bij Busto Arsizio. De thuisploeg kreeg 21, 23 en 15 punten mee. Yvon scoorde 10 punten, teamgenoten Brakocevic nam er 8 voor haar rekening en de Turkse Neriman Ozsoy was 13 keer trefzeker.

Flore Gravesteijn verloor met Montichiari bij Monza. Het werd een 3-1 nederlaag, die via 25-22 en 25-21 in de derde en vierde set een feit werd. Flore nam totaal 6 punten voor haar rekening.

Het duel van Club Italia vs Casalmaggiore was al vooruit gespeeld (op 12-10), omdat Casalmaggiore morgen in Manilla wordt verwacht voor het WK van clubteams. Club Italia verloor met 2-3, blijkbaar waren de energie voorraden aan de derde set op, want de 2-1 voorsprong veranderde via 11-25 en 11-15 in een 2-3 nederlaag. Verder won Bergamo met 3-1 van Firenze. Daar waren de setstanden 25-19, 25-15, 23-25 en 25-13.