Taakverdeling Donitas D1 OK: 3-1 winst

DonitasVoV, 17-10-2016. 15:37 uur. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden van Donitas dames 1 tegen Orion uit Doetinchem. De eerste wedstrijd die uitgevochten werd was het inslaan. Orion sloeg de een na de andere bal hard het veld in. Waarna Cees de opbeurende woorden sprak: ‘’Dit gaan we nooit winnen..’’ Ach ja,  Orion had dan misschien het inslaan gewonnen, maar de echte wedstrijd moest nog beginnen.

Door de bemoedigende woorden van Cees kregen wij vuur in onze ogen. Dit keer gingen we in de eerste set niet als dieseltjes van start, maar we kwamen samen en maakten een plan en iedereen had daarin haar taak.

Het takenpakket zag er als volgt uit: Lobke sloeg voor de wedstrijd een redbull achterover waardoor zij vleugels kreeg en de één na de andere bal er hard in sloeg. Hierop had Orion vaak geen antwoord, zowel op haar sprongserve niet als op haar blokjes. Tinus had een plan bedacht voor het driehoekje van de tegenstander. ‘’Je moet met blokkeren niet naar de speelsters kijken, maar naar de bal!’’ Het klinkt heel simpel en dat was het ook voor Tinus. Ze heeft niet voor niets de bijnaam afdak Tinus.

Terwijl Tinus druk aan het afdakken was fladderde Roos het veld door en speelde de blokkering van Orion uit mekaar. Natuurlijk kwamen er ook ballen terug bij ons het veld in, maar die dook onze speedy Gonzalez Anoek allemaal op. Het klinkt nu alsof het in het veld heel erg druk was en iedereen door elkaar rende. Daarom hebben wij onze oase van rust Dieneke er tussen staan. Dieneke bracht rust in het veld door mooie passjes, slimme aanvallen en een strakke serves.

Dit maakte Dieneke een stabiele speelster en misschien wel MVP van de wedstrijd. Bytheway hebben we onze Benjamin van het team al helemaal tot Donitater omgetoverd. Zij vindt steeds beter haar plekje binnen het team en dit merken we ook in het veld. Hier krijgt zij steeds meer een stem en worden haar hoeken in de aanval onvoorspelbaar waardoor zij mooie punten scoort. Als afmaker en als laatste hebben we Wenkie, zij maakt nu niet alleen het rijtje af van speelsters die deze wedstrijd het meest speelden, maar zij maakte ook belangrijke punten boven de twintig en met een prachtige serve serie van Wenkie trokken wij de 4e set naar ons toe.

Nu klinkt het alsof het koek en ei was voor ons, maar het sleutelwoord van de wedstrijd was vechtlust. We gingen voor elke bal en ook al verloren we lange rally’s we lieten onze hoofden niet hangen. In de derde set waren we even onze focus kwijt en ging Orion haar eigen spel spelen. Het lukte ons niet meer om dit recht te trekken tijdens deze set. De vierde set begonnen we weer als een team en vochten we punt voor punt.

Wat overigens meehielp waren de opstellingsfouten van de tegenstander. Het driehoekje kreeg opeens een andere vorm, waardoor Orion zelf in de war raakte en niet meer helemaal aan spelen toe kwam. Misschien kwam dit een beetje door ons publiek die probeerden verwarring te zaaien bij Orion. Bedankt publiek! En ook bedankt voor alle nieuwe mooie liedjes op de tribune.

Omdat dit onze tweede overwinning van het seizoen is en we al meer punten hebben dan vorig jaar gingen we na de wedstrijd nog de stad in. Eerst werden de heupjes goed warm gedraaid met het spel let ’s dance. Hiermee zijn meerdere dance battles uitgevochten. Daarna hebben we onze nieuwe moves laten zien in de kroeg. Al met al een zeer geslaagd weekend voor ons.

Donitas vs Orion werd 3-1. Setstanden 25-19, 25-20, 16-25 en 25-23.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Donitas dames 1.