Vizier op volleybal

 

Tiebreakverlies Tornado D2 in Denekamp

1617TornadoD2

VoV, 18-10-2016. 5:35 uur. Afgelopen zaterdagmiddag zijn de dames van Tornado dames 2 richting Denekamp gereden om daar vervolgens een wedstrijd te spelen tegen de dames van DeVoKo dames 2. Om 15.00 klonk in sporthal de Dorper Esch het fluitsignaal en begon de wedstrijd.

De wedstrijd begon maar het leek alsof de meiden van Tornado nog niet waren begonnen. Doordat Tornado de serve van DeVoKo in het begin niet onder controle kregen stonden we al snel achter met 10-1. Een slechte start! Een time-out al vroeg in de set bracht ons weer terug in ons eigen spel. De pass werd weer opgepakt waardoor ook wij de nodige punten konden scoren. We kwamen in de wedstrijd maar echter was dit te laat. Wij liepen achter de feiten aan en hebben de eerste set verloren met 25-16.

Omschakelen en ons eigen spel weer oppakken, dat was de bedoeling! We zijn vanaf punt één van set twee gaan volleyballen met elkaar en hebben laten zien dat we het wel kunnen. Doordat de pass beter werd verzorgd kon ook de spelverdeelster de verschillende posities aanspelen waardoor wij ook gevaarlijker waren voor DeVoKo dames 2. Met een voorsprong van 6 punten (4-10) hadden wij de zaak in handen om de tweede set binnen te slepen. We deden wat we moesten doen en hebben de tweede set uiteindelijk gewonnen met 22-25. Dus 1-1 in sets; dit beloofde een spannende pot te worden!

In de derde set ging het erg gelijk op. Tot aan de 10-10 speelden wij als team net zo als in de tweede set. We bleven knokken voor elk punt maar DeVoKo trok de set naar zich toe. Later in de set kwamen we niet meer op ons gebruikelijke spelniveau. De set werd dan ook met 25-18 gewonnen door DeVoKo. 2-1 in sets voor DeVoKo.

Met één punt terug naar Geesteren, daar waren we niet tevreden mee, dus hebben we er alles aan gedaan om de vierde set wel weer ons eigen spelniveau op te pakken. En dit lukte ook! We begonnen meer met servedruk te spelen waardoor DeVoKo het ook moeilijk kreeg om de pass onder controle te houden. We lieten in de vierde set weer mooie spelmomenten zien net als in de tweede set. Doordat we weer op ons gebruikelijke spelniveau speelden wonnen we de vierde set met 20-25. Gelijk 2-2 in sets. De tiebreak moest de beslissing brengen!

Als team liepen we weer snel in de 5e set achter de feiten aan en kregen we het niet onder controle om de set naar ons toe te trekken. DeVoKo wist de set wel naar zich toe te trekken en wint dan ook de laatste set met 15-7. Gedurende de wedstrijd is er hard gevochten voor elke bal maar helaas.. De winst ging naar DeVoKo. Tornado verloor met 3-2.

Aankomend weekend speelt Tornado D2 niet. Een weekend rust betekent dat we ons geheel kunnen klaar stomen voor de wedstrijd van 28 oktober. Er wordt dan tegen Krekkers gevolleybald om 21.15 uur in de Ransuil in Geesteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado D2. Foto website Tornado.