Vizier op volleybal

 

PDK Heren 1 met vier punten huiswaarts

logobal

VoV, 18-10-2016. 10:02 uur. Na de zware domper tegen het gedegen Zaanstad H3 van vorige week (2-0 voor, 2-3 verloren), was er voor Prima Donna Kaas Huizen H1 dit weekend een mogelijkheid om het geschonden blazoen op te poetsen. We mochten aantreden tegen Shot H1 uit Culemborg. Shot was geen onbekende van Huizen. Zo werd er in de beker dit jaar al met 3-0 gewonnen zonder echt groots te spelen.

Shot heeft een jonge en gretige ploeg die duidelijk lieten blijken dat ze niets te verliezen hadden. Het publiek stond er vanaf het eerste punt gezellig achter en de onbevangen promovendus serveerde er op los. Huizen had soms moeite om de pass goed te brengen waardoor Maarten “Sloopkogel” Bokhoven niet lekker in zijn spel kon komen. Het eerste tempo scoorde niet en de wedstrijd verliep rommelig aan de kant van Huizen. Ik hoor u denken: “Sloopkogel…hoe komt Bokhoven nou weer aan zo’n bijnaam?” Nou beste lezer, dat laten wij graag aan uw verbeelding over. Zijn verwoestende sprongservice heeft er in ieder geval weinig mee te maken.

Over 2-slagen gesproken (mooi bruggetje, dank u)…. Geïnspireerd door ene Earvin N’gapeth ( https://www.youtube.com/watch?v=0BpjVoRJ6ho ) was Wilco “Hamer” van Wijk voor de wedstrijd al hardop aan het fantaseren over hoe prachtig het zou zijn om te dreigen met een 2-slag maar op het laatste moment de bal te setten naar een medespeler. Op zich is het natuurlijk positief dat hij zowaar een keer bezig was om anderen te laten scoren. Dat hij bij de 2e bal van de wedstrijd al een uitgelezen mogelijkheid zou krijgen had hij echter zelf ook niet verwacht…

Op afstand zag iedereen dat Wilco tijdens het spelen van deze bal verwikkeld was in een innerlijke tweestrijd. Gelukkig hebben wij allemaal geleerd welk action type van Wilco in dergelijke situaties de boventoon voert. Deze extraverte sensuele denker koos natuurlijk voor zichzelf en sloeg de bal jammerlijk buiten het veld. We moeten hierbij wel vermelden dat hij zijn andere 60 ballen bijna allemaal gescoord heeft…Voor nu genoeg over de psychologie van de sport, hierover zullen we u de komende weken nog wel verder bijspijkeren.

Terug naar de wedstrijd. Mogelijk was Huizen in slaap gesust door de rustieke tonen van de warming-up muziek, feit blijft dat de heren buitengewoon matig speelden. De geblesseerde Nestor Arjen werd node gemist en Shot won de eerste set meer dan verdiend met 25-17.

Inmiddels waren Michiel en Calvin in het veld gekomen. Michiel was afgelopen week voor de 3e keer deze maand naar de kapper geweest. Het resultaat mag er zijn. Nu hopen dat de Huizer telsters het volgende keer ook wat meer op waarde schatten ;). Michiel speelde prima ondanks een rugblessure en mocht dan ook de 2e set blijven staan. Ook Calvin mocht blijven staan. Dit talent maakte zijn officiële debuut in H1 en liet zien dat hij het niveau aan kan. Als passer-loper op midden zo’n gedegen wedstrijd spelen is weinigen gegeven. Hij blokkeerde alsof hij al jaren op het midden meedraait en wist H1 zo de wedstrijd in te helpen. Met weinig hoogstaand volleybal maar wel veel geknok werd de 2e set binnengeharkt met 24-26.

Dit was duidelijk een teleurstelling voor Shot. Ze begonnen net iets minder sterk aan de derde set en uiteindelijk was in de 4e set het verzet definitief gebroken. De PDK heren hadden het spel van Shot steeds beter door en Huizen won de laatste twee sets met 22-25 en 14-25 (1-3). Vier punten in de tas mee naar huis. Met een iets scherper begin had er wellicht nog een 5e punt ingezeten, maar eerlijk is eerlijk: Shot verdiende minimaal een puntje.

Komende twee weken wordt er vooral hard getraind en weinig gespeeld. Op 5 november spelen we weer thuis! Tegen het altijd gezellige APAC VTC Woerden om 17:00 uur.  Wij hopen op uw komst (en op broodjes hamburger van de bartijgers…)!

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Sponsering en PR PDK. Foto Jan van den Noort.