Vizier op volleybal

 

WK clubteams (m), winst Zenit Kazan

000AlexanderGutsalyuk

VoV, 19-10-2016. 4:59 uur. Net als in Manila bij de dames is er in Betim, Brazilië op dit moment ook een  WK voor clubteams aan de gang. Daar strijden de mannen om de wereldtitel.  Met daarbij de inbreng van twee Europese teams, te weten het Russische Zenit Kazan en het Italiaanse Trentino. Nederland heeft geen vertegenwoordigers present bij dit WK spektakel.

In poule A komen uit Zenit Kazan, Taichung Bank (Chinees Taipei), titelverdediger Sada Cruzeiro (Brazilië) en het Egyptische  Tala’ea El-Geish.

In deze poule werd gisteren al Kazan tegen Tala’ea El-Geish gespeeld. De 3-0 zege voor Kazan (14, 19, 15) kwam vooral door een grote overmacht aan het net tot stand. Via 10 om 0 blokpunten en 36 om 25 aanvallende scores. Maxim Mikhaylov werd met 11 punten topscorer, Wilfredo Leon kwam tot 9, de Amerikaan Matthew Anderson tot 8 punten. Bij de Egyptenaren kreeg Ahmed Abdelhay 10 punten op naam. Bij Talaéa El-Geish werden alle veertien beschikbare spelers ingezet, Vladimir Alekno gaf er 12 bij Kazan speeltijd.

In de andere wedstrijd had Sada Cruzeiro geen kind aan Taichung Bank. Het werd 3-0 via 25-10, 25-16 en 25-13. De 44 om 18 aanvallende scores spreken boekdelen over de krachtsverhouding aan het net.

In poule B komt Trentino uit, samen met UPCN San Juan Voley, Argentinië,  het Braziliaanse Minas Tenis Clube en Bolivar, ook uit Argentinië.

Gespeeld werd al de wedstrijd tussen Minas Tenis Clube en UPCN. De Argentijnen wonnen met 0-3 via de setstanden 22-25 en twee keer 18-25. Alleen aanvallend hadden de Brazilianen licht voordeel, op alle andere scorende onderdelen  was UPCN beter. Met 12 om 4 bij blok en serve. En met 18 om 28 bij de foutenlast.

We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.