Vizier op volleybal

 

Kop- en staartduels in Eredivisie (m)

logobal

VoV, 19-10-2016. 5:00 uur. Bij de mannen in de Eredivisie kunnen we van een vroege topper spreken bij Abiant Lycurgus vs Inter Rijswijk. Beide teams hebben nog geen setje en dus nog geen puntje gemorst en staan tezamen met SV Land Taurus, dat dezelfde clean sheet kan overleggen, bovenaan. In Groningen zal in een rechtstreeks duel blijken wie er zaterdag ongeslagen blijft.

SV Land Taurus krijgt Seesing Personeel Orion op bezoek, gezien de resultaten tot heden ook een aansprekend duel. Taurus boekte zeges op ARBO Rotterdam Volleybal en Vallei Volleybal Prins en de Doetinchemmers haalden vijf punten op via 3-0 tegen TTP en 3-2 verlies bij Dynamo. Kan Taurus bovenin blijven, of gaat Orion daar een stokje voorsteken?

Draisma Dynamo, de huidige nummer vier op de ranglijst, lijkt van de ploegen bovenin de makkelijkste opgave te hebben dit weekend. Hun tegenstander Coniche VC Zwolle is nog puntloos en zal dat waarschijnlijk ook na dit weekend blijven. Dynamo zal een maatje te groot blijken, en gezien de gekende historie voorafgaand aan het seizoen is dat beslist geen schande voor de Zwollenaren. De huid zo duur mogelijk verkopen, pakken wat je pakken kunt, zal het devies wel zijn. Wat dat dan is, we zullen zien.

Nesselande VoorElkaar.nl en Coolen Alterno hebben beide een 50% score. Één keer gewonnen en één keer verloren. Nesselande was sterker dan Zwolle, Alterno hield ARBO Rotterdam eronder. Beide teams leden een 3-0 nederlaag tegen Inter Rijswijk, waarbij Nesselande een handvol puntjes beter scoorde dan hun gasten van zaterdag. Afgaande op deze voortekenen kon het dus weleens een gelijkopgaande strijd worden.

De Talentenploeg krijgt Advisie SSS op bezoek. Geen van beide mocht het zoet van een overwinning proeven tot nu. TTP heeft nog wel een setje gepakt, dat lukte SSS tot nu nog niet. Het is een duel onderin dat de verliezer onderin houdt en de winnaar het opstapje naar de middenmoot laat maken.

Een ander duel aan de rechterzijde van de ranglijst is VVP tegen ARBO Rotterdam Volleybal. Tegen Taurus en Alterno had de ploeg uit de havenstad geen schijn van kans, slechts één van de zes verloren sets reikte tot aan de twintig, de andere vijf bleven er dik onder. VVP wist na een valse start in de eerste competitiewedstrijd tegen TTP de winst via drie opeenvolgende setwinsten te pakken. Beide ploegen verloren met 3-0 van Taurus, waarbij VVP qua puntenaantal een  duidelijk voordeel had ten opzichte van hun tegenstanders. Dat zullen ze zaterdag ook van plan zijn te behalen, maar ze weten al wel zeker dat er aan de andere kant van het net een team staat dat daaraan onder geen voorwaarde hun medewerking zal verlenen.

De stand na twee wedstrijden is Lycurgus, Taurus en Rijswijk 6 punten. Dynamo 5 en Orion 4. Dan volgen Alterno, VVP en Nesselande met 3 punten. Op 0 punten staan nu nog Zwolle, TTP, SSS en ARBO Rotterdam Volleybal.

TTP vs Advisie SSS begint om 13:30 uur, bij Nesselande vs Alterno wordt er om 19:30 uur aangefloten. De andere vier duels beginnen om 20:00 uur.  

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.