Vizier op volleybal

 

Rondje Europa

EuropesevlagRSZVoV, 19-10-2016. 10:20 uur.  We gaan even snel een rondje langs de velden in Europa maken. Bij clubs waarvan we weten dat daar Nederlanders actief zijn, wat we niet weten kunnen we helaas ook niet publiceren. Zo weten we bijvoorbeeld niet waar Quinta Steenbergen op dit moment speelt, we dachten bij Angel Prostejov in Tsjechië, maar we zien haar daar niet bij de selectie staan, ook Femke Stoltenborg is na haar stoppen in de Bundesliga even bij ons uit beeld. Wie weet waar deze Oranje internationals spelen, svp gaarne een kort berichtje aan g.heerink@arghent.nl zodat we deze dames bij een volgende gelegenheid ook in het overzicht kunnen meenemen.

Tess von Piekartz speelt in ieder geval bij Sm’Aesch Pfeffingen in Zwitserland. Haar ploeg won voor 600 toeschouwers de eerste competitiewedstrijd uit tegen Viteos NUC in Neuenburg. Het werd een 1-3 zege, ondanks een niet optimale voorbereiding op het seizoen, zoals het wedstrijdverslag meldt.

In Roemenië leed CSM Bucuresti, de ploeg van Nicole Koolhaas, een 3-2 nederlaag tegen Alba Blaj. Met 24-26 kon de tiebreak afgedwongen worden, die echter met 15-9 verloren ging.

Ook de internationals Daan van Haarlem en Dirk Sparidans verloren hun eerste wedstrijd van het seizoen. Hun club Kladno uit Tsjechië kon het thuis  tegen Fatra Zlin duidelijk niet bolwerken gezien de 0-3 met setstanden 16-25, 20-25 en 18-25.

AZS Olsztyn, de Poolse club van Hidde Boswinkel, doet het prima. Na drie wedstrijden hebben ze 7 punten en staan op de derde plaats, direct achter Rzeszow en Wegiel. Hun eerste wedstrijd tegen Wegiel ging nog met 3-2 verloren (15-7 in tiebreak) maar daarna volgde een 3-0 zege op Katowice en een 1-3 uitwinst bij Bydgoszcz. Hidde moet het (voorlopig) nog hebben van invalbeurten. Tegen Katowice scoorde hij daarin twee keer.

In de Serie A1 in Italië verloor Maarten van Garderen thuis met Ravenna met 2-3 van Modena. Van Garderen maakte 18 punten, waaronder 5 keer blokkerend. Bij de tegenstander werd Earvin Ngapeth met 20 treffers topscorer.

De overige uitslagen in de serie A1 waren Latina vs Civitanova 1-3; Padova verloor op 12-10 al met 2-3 van Trentino, dat daarna naar Brazilië vertrok voor het WK clubteams. Monza won met 3-0 van Milano, Piacenza versloeg Verona met 3-2 en Sora leed op eigen veld een 0-3 nederlaag tegen Perugia. En tenslotte won Molfetta met 1-3 bij Vibo Valentia. In dit duel werd Giulio Sabbi (Molfetta) met 35 treffers topscorer van het Serie A1 weekend.

De Serie A2 in Italië kent twee divisies van 10 teams. Bergamo, de ploeg van Sjoerd Hoogendoorn won met 2-3 uit bij Conrad Reggio Emilia. De 0-2 voorsprong kon in de derde en vierde set niet in drie competitiepunten worden omgezet, in de tiebreak werd de winst wel met 15-17 gepakt. Hoogendoorn was weer trefzeker, dit keer scoorde hij 28 keer.

In Frankrijk, Turkije, Duitsland (1ste Bundesliga), Portugal en België (v) zijn ze nog niet begonnen.

Wie zijn we vergeten?   

gh @ Vizier op Volleybal.