Hoge vlucht Flamingo’s houdt aan

1617TeamfotoFlynth

VoV, 20-10-2016. 5:46 uur. Het debuut van Flynth Flamingo’s Activia in de Eredivisie blijft een droom voor iedereen met een roze Flamingo’s hart. Na de gewonnen wedstrijden tegen Eurosped en VC Sneek werd gisteravond het bezoekende Regio Zwolle Volleybal aan de zegekar gebonden. Na drie wedstrijden is de ploeg van trainer coach Jacek Ziemba dus nog steeds ongeslagen en koploper.

De gasten uit Zwolle hadden de betere start en kwamen al snel een handvol punten voor in de eerste set, dat verschil was bij 14-14 weggewerkt, waarna de thuisploeg het initiatief overnam. Zwolle draaide het nadelig verschil van één puntje na 18-17 nog om in 18-19 voor, maar moest daarna het antwoord schuldig blijven. Flamingo’s liep uit naar 23-20 en won met 25-21.

Eenzelfde scenario, alleen met minder verschillen (2-5),  in de tweede set. Bij 9-9 was het weer ongedaan gemaakt. Vanaf die tussenstand hield Flamingo’s het voortouw, Zwolle kon tot 17-16 blijven volgen, maar verloor daarna de aansluiting en via 21-17 werd het 25-18 en 2-0 voor de thuisploeg.

De derde set was voor de gasten. De ploeg van Redbad Strikwerda ging opnieuw vroeg in de set aan de leiding (3-7) en liet zich die deze keer niet meer ontnemen. Het verschil in het middendeel bedroeg bij 12-18 zes punten, de inhaalrace daarna bracht Flamingo’s nog op twee punten bij 17-19 en wat later op 22-24. Het setpoint werd door Zwolle verzilverd voor de  22-25 winst en de 2-1 stand.

De gasten stoomden in de vierde set keihard door, ze namen een 7-13 voorsprong en leken regelrecht op een tiebreak af te stevenen. Bij 15-15 had Flamingo’s het gaatje gedicht, om er vervolgens in sneltreinvaart voorbij te koersen. Naar 21-16 en 24-20. Twee keer lukte het niet om het matchpoint te scoren, daarna was het wel raak.

Afgaande op de cijfers in volleybalstatistieken.nl moet het een wedstrijd met een gigantische foutenlast zijn geweest. De totaal score bedroeg 97 om 86. Flamingo’s maakte van dat totaal zelf 50 aanvallende punten (37% scoringspercentage) , 11 blokpunten en 7 aces. Zwolle kwam tot 37 aanvallende punten (31% scoringspercentage), 4 blokpunten en 2 aces. Dat geeft een eigen score van 68 om 43. Resteren er aan scores van de tegenstander 29 om 43. Dus 29 keer van Zwolle voor Flamingo’s en 43 keer omgekeerd. Als tegenpool voor de 7 om 2 aces waren er bijvoorbeeld 12 om 15 foutserves.

Shannon Gerhardt werd met 16 punten topscorer, direct gevolgd door Brechtje Kraaijvanger  met 15 en Steffie Janshen met 12. Lynn Blenckers liet 4 blokpunten noteren. Saskia Hoekstra en Manon Zeeboer scoorden elk 8  keer voor de gasten en werden daarmee de meest scorend speelsters aan Zwolse kant.

Zaterdag gaat Flamingo’s op bezoek bij Springendal Set-Up ’65 en krijgt Regio Zwolle Volleybal Oskam Taurus als tegenstander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Flamingo’s.