Vizier op volleybal

 

Bekertoernooi (m) kent vele topduels

1617VoCASA

VoV, 20-10-2016. 6:21 uur. Geen zeven poules bij de mannen zoals bij de dames, maar slechts vijf. Geen driekampen, maar vierkampen. Voor de rest, met uitzondering van het aantal te spelen sets voordat een duel beslist is, hetzelfde. Ook bij de mannen gaan alleen de poulewinnaars door.

Uit de vorige ronde overleefden het Groningse Veracles, E.V.V. Elburg, Springendal Set-Up ’65, BVC ’73, City Bril VC Krimpen, VC WIK Groot – Ammers, Gemini Kangeroes en AH van Mierlo / Reflex uit Kampen. Deze acht teams worden toegevoegd aan de twaalf Topdivisie ploegen. De winnaars gaan door naar de achtste finales, waaraan dan ook elf Eredivisieteams meedoen. TTP is ook bij de mannen niet van de partij.

We kunnen met recht zeggen dat de poule indeling een extra dimensie aan deze tweede ronde van de nationale beker toevoegt. Of het nu de kans op revanche uit een verloren competitie wedstrijd is, een regionale derby, of een treffen van koplopers, of alle drie in een keer, het zit er allemaal bij. Geweldig! Bekerspanning ten voeten uit, voordat er überhaupt een keer geserveerd is in deze ronde.

In poule A de drie noordelijke teams uit de Topdivisie. De Witte Olhaco ontvangt Sportsbar Donitas en DIO / Bedum. Veracles is de outsider in deze groep die wellicht de een of ander van een illusie kan beroven. In de Topdivisie staat DIO op 4-5, Olhaco op 4-4 en Donitas op 3-2. Minimale verschillen dus, die binnen de  lijnen misschien wat duidelijker zijn.  

In poule B heeft Reflex Kampen het thuisvoordeel. Daar staat ook de revanche van de Zaanse derby gepland tussen Zaanstad en Compaen. De titel van Noord Holland staat weliswaar niet op het spel, maar dat mag geen belemmering zijn om er een spetterende partij van te maken. In hoeverre Reflex en E.V.V. Elburg een woordje mee kunnen spreken bij dit Zaanse geweld zal moeten blijken.

In poule C is Springendal Set-Up ’65 gastheer voor  Webton Hengelo, BVC ’73 en VoCASA. En dan denken we dus meteen aan een herkansing voor VoCASA, dat afgelopen week thuis met 1-3 van Webton verloor. En ook wel aan de clash tussen Set-Up, koploper in de tweede divisie, tegen BVC ’73, dat afgelopen week, omdat het niet speelde,  de koppositie aan de Ootmarsummers verloor. Het duurt nog tot december voordat deze teams elkaar in de competitie tegenkomen.     

In poule D heeft Gemini Kangeroes in de Vliethorst in Voorschoten City Lens VC Krimpen, Pelster / Cito en Next Volley Dordrecht op bezoek. De thuisploeg komt in competitieverband uit in de derde divisie en is bij voorbaat al een winnaar door tot de 2de ronde door te dringen. Next Volley en Pelster / Cito doen elkaar in de stand in de Topdivisie één puntje, in het voordeel van Next.   

In poule E is er heel veel vuurwerk te verwachten. VC WIK heeft de eer en het genoegen om de top drie uit de Topdivisie aan het werk te zien in hun thuishal. HLB van Daal / DS, Volley Tilburg en Sliedrecht Sport kunnen, als ze geen kaarten achter de hand houden, voor prachtige wedstrijden gaan zorgen. En onder elkaar uitmaken of de huidige rangschikking in de Topdivisie ook overeenkomt met de sterkte op deze bekerzaterdag. Voor VC WIK is de rol van outsider weggelegd, een mooie rol in een sterk deelnemersveld.     

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VoCASA.