Vizier op volleybal

 

Sliedrecht dames 2 is op stoom

1617Sliedrecht2

VoV, 21-10-2016. 5:50 uur. De dames van Sliedrecht II beginnen zich thuis te voelen in de eerste divisie. Waar in de eerste twee wedstrijden van de competitie nog puntjes werden gemorst, hebben ze in de laatste twee wedstrijden de volle punten gepakt. Zowel VCV Veenendaal als VC Velden werden met 4-0 verslagen. Hieronder een kleine terugblik op deze wedstrijden en een vooruitblik naar de wedstrijden die gaan komen.

Tegen VCV Veenendaal

Het door blessures geteisterde VCV heeft het ons twee sets lastig kunnen maken, de andere twee konden zij echter geen vuist maken. We begonnen erg onrustig aan de wedstrijd, er werden vooral veel persoonlijke foutjes gemaakt. Uiteindelijk kwamen we op tijd op stoom en pakten we de set met 25-19. De tweede en derde set gingen, zonder al te best spel, erg gemakkelijk naar ons; 25-9 en 25-13.

Maar toen kwam de moeilijke vierde set, de set waar we de week daarvoor tegen Ledub onze concentratie verloren. We begonnen erg voortvarend en stonden ver voor, maar richting het einde van de set leken we weer onze concentratie te verliezen. We lieten het, door stomme foutjes, weer spannend worden. Gelukkig trokken we dit keer wel aan het langste eind en sleepten we de set binnen met een geweldige eerste tempo gevolgd door een keihard blok. Onze eerste vijf punten in de pocket, yes!

Tegen VC Velden

Het team uit Velden had er al een lastig programma op zitten, ze hebben al gespeeld tegen Spaarnestad, VCN en Volley Tilburg. Alle drie deze teams hebben uitgesproken te gaan strijden voor promotie. Het feit dat ze van elk van deze teams een set wisten te winnen, zorgde er bij ons voor dat we extra scherp aan deze wedstrijd begonnen. Dit kon namelijk wel eens een zware pot gaan worden.

Vanaf het eerste punt zaten we goed in de wedstrijd, de pass was goed, er werd fantastisch verdedigd, het blok liep geweldig, de service was niet te houden en in de aanval werden er mooie punten gescoord. Alles waar we afgelopen weken op hebben getraind zagen we terug in de wedstrijd. We hebben de tegenstander op geen enkel moment de kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Dat kan je ook wel zien aan de uitslag: 25-16 25-14 25-16 25-13. Deze vijf punten hebben er voor gezorgd dat we nu op een mooie tweede plaats staan. De komende weken komt echter pas de echte test, dan zullen de topteams uit deze divisie tegenover ons staan.

Vooruitblik

Aanstaande zaterdag hebben we een weekend vrij, de weken daarna zullen we het moeten laten zien. We beginnen met een uitwedstrijd tegen Volley Tilburg, een team dat uitgesproken heeft kampioen te willen worden. De week daarna zal Spaarnestad onze tegenstander zijn in onze derde thuiswedstrijd. Dat is een vrij nieuw team met een groot aantal top beach volleybalsters, zij staan nu op de vierde plek en hebben tot nu toe goede resultaten behaald.

Op zaterdag 12 november volgt er meteen weer een thuiswedstrijd tegen VCN. Zij staan tot nu toe eerste en hebben alles gewonnen,  inclusief de topper vorige week tegen Volley Tilburg. Dit is een team wat al jaren strijd voor promotie en dat dit jaar ook duidelijk van plan zijn.

Na deze drie topwedstrijden volgt er nog een zware pot, dat is de wedstrijd tegen VoCASA. We weten niet veel van ze, er zitten namelijk een aantal  nieuwe meiden in het team. Maar wat we wel van ze weten is dat ze tot nu toe alles erg overtuigend hebben gewonnen.

In deze vier wedstrijden zullen we alles moeten geven en dan zullen we zien waar we staan. Na afgelopen zaterdag is het in ieder geval duidelijk tot wat we in staat zijn, alhoewel dit nog zeker niet onze top was en is. Wij gaan ervoor! We hebben er zin in! Kom maar op!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag en voorbeschouwing Nienke den Boogert, Sliedrecht Sport dames 2. Foto website Sliedrecht Sport.