WK: Trentino en Kazan in halve finale

0000SimonVanDeVoorde

VoV, 22-10-2016. 5:54 uur.  De laatste poule wedstrijden bij het WK voor mannen zijn gisteravond en vannacht in Betim, Brazilië gespeeld. Het Italiaanse Trentino Volley is in de poulefase ongeslagen gebleven en als eerste in poule B geëindigd. Met een 3-0 zege over Taichung Bank wist Zenit Kazan de tweede plek in poule A te bemachtigen. Het wordt dus een Europese halve finale tussen Trentino en Kazan, de andere halve finale gaat tussen titelverdediger Sada Cruzeiro en Bolivar.

Zenit Kazan en Taichung Bank liepen tot aan 12-12 in de eerste set gelijk op, daarna namen de Russen een kleine voorsprong, die bij 21-18 drie punten bedroeg. Met 25-21 wonnen ze de set. Het verschil in de tweede set werd gemaakt na de 7-4, via 12-5 ging het naar 17-10 en 21-11. De 25-16 zege was een bijna logisch gevolg van de overmacht. Een soortgelijk verloop in de derde set. Van 13-9 naar 18-12 met 25-17 als eindresultaat. De 3-0 was erg duidelijk, Maxim Mikhaylov van Kazan scoorde 16 keer en werd daarmee topscorer.

Eindstand poule A. Sada Cruzeiro 3-3-9, Kazan 3-2-6, Taichung Bank 3-1-3 en Talaéa EL-Geish 3-0-0.  Met achtereenvolgens genoemd duels, zeges en punten.

In poule B plaatste Bolivar zich voor de halve finale door met 3-1 van Minas Tenis Clube te winnen. Na de 18-25 in de eerste set gingen de volgende drie met verschil (19, 19, 22) naar Bolivar, waardoor ze de tweede plek in de poule voor zich opeisten.

Trentino Volley bleef ongeslagen in poule B.  Ze wonnen met 0-3 van UPCN via 24-26, 19-25 en 23-25. De time out bij 24-23 achter in de eerste set had effect, gezien de drie punten op rij voor Trentino. In de tweede set hadden ze na 14-14 het verschil gemaakt. De 18-22 werd 19-25.  In de derde set kon Trentino na 19-19 door drukken en naar 20-23 uitlopen om met 23-25 te winnen.

Eindstand poule B: Trentino Volley 3-3-9, Bolivar 3-2-6, UPCN 3-1-3 en Minas Tenis Clube 3-0-0. Met ook hier achtereenvolgens genoemd duels, zeges en punten.