Vizier op volleybal

 

Aanhaken en bijblijven in Topdivisie (v)

_MG_8201

VoV, 16-11-2016. 9:59 uur. Gezien de huidige stand in de Topdivisie bij de dames kan het niet anders zijn dan dat er zaterdag een waar gevecht zal uitbreken om de aansluiting met de kop te behouden, of om zelfs de koppositie over te nemen. Hetzij door zelf te winnen, hetzij door een meevalletje vanwege een nederlaag van een concurrent. Niet minder dan zeven ploegen staan binnen een afstand van drie punten van elkaar. Koploper VVU heeft 7-14, nummer zeven Seesing Personeel Orion heeft 6-11.

Twee teams uit die topdrukte kunnen vanaf de kant toekijken wie er wie een kopje kleiner maakt. SV Dynamo en Overtoom Brand Expertise Donitas hebben een vrij weekend en leunen rustig achterover om te zien wat de andere teams elkaar aandoen.

VV Utrecht, afgelopen zondag in Doetinchem spelbederver op de Orion Super Sunday, krijgt het Groningse IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles op bezoek. De Groningse ploeg had waarschijnlijk tegen Prisma Worx VC Weert ook een beter resultaat in gedachten dan de 1-3 nederlaag, dat een einde maakte aan een hele lange rij thuiszeges. Nu zullen ze dus in een uitwedstrijd bij de koploper moeten gaan doen wat ze zich vorige week hadden voorgenomen. Zal een tikkeltje moeilijker worden, verwachten wij.

Nummer voorlaatst uit stand, Nijhuis Telecom Sudosa – Desto, reist naar Amsterdam om het op te nemen tegen een andere spelbederver op een Super Sunday. Pharmafilter US bezorgde SV Dynamo, op dat moment koploper, midden op de dag een stevige kater door ze met 0-3 in Omnisport achter te laten. Inpakken die punten, en wegwezen. Voor de US ploeg was er daarna nog meer dan genoeg tijd om er een Super Sunday van te maken. Sudosa – Desto rekende in Assen resoluut af met rode lantaarndrager DeVoKo. Een halve set was er weerstand, die andere tweeënhalf wil de ploeg uit Denekamp liefst zo snel mogelijk vergeten en zaterdag voor eigen publiek rechtzetten.

Dan krijgen ze Seesing Personeel Orion op bezoek in de Dorper Esch. Het voornemen om iets recht te zetten en de uitvoering van dat voornemen is met 0 punten uit zeven wedstrijden bij voorbaat een loodzware klus. De ploeg van Henk Goor heeft (thuis) echter eerder bewezen dat ze zich pas verslagen geven als ze op weg naar de douche zijn, en niet eerder. Revanche op henzelf voor ‘Assen’ zal hen nog meer motiveren. Aan de trainer coach de taak om al die energie in goede banen te leiden.

Maar met een redelijk getergd Orion, na de 1-3 nederlaag vorige week tegen Utrecht, zal ‘nooit opgeven’ ook beslist de insteek moeten zijn. Revanche totdat ‘the last woman standing has fallen’ is voor beide partijen een geweldig uitgangspunt voor deze partij.

Ecare Apollo 8 lijkt niet echt in goeden doen, met een 50 om 50 procent balans na zes wedstrijden gezien de gewonnen en verloren duels. Winst was er thuis tegen PDK, DeVoKo en Sudosa, verloren werd van SV Dynamo, US en Donitas. Drie ploegen die tot ‘de zeven’ behoren. In Apeldoorn doet zich de gelegenheid voor om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen, immers tegenstander Alterno II lijkt ook even een mindere periode door te maken. Met drie nederlagen op rij tegen PDK, Veracles en Orion. Als twee teams vechten voor rehabilitatie kon het publiek wel eens de winnaar worden.

VC Weert en Prima Donna Kaas Huizen zijn twee teams met een gelijk aantal punten en een gelijk aantal wedstrijden. Beide 12 uit 7. Weert verloor hun laatste thuiswedstrijd met 0-3 van Orion en zal de fans nu iets anders willen laten zien, ze gingen afgelopen week wel goed gehumeurd vanuit Groningen weer naar huis, na de 1-3 winst bij Veracles. PDK hield Alterno in Huizen met 3-0 achter zich. Ook een mooi resultaat om op voort te borduren.

gh @ Vizier op volleybal. Foto Rudy van ’t Rood, Pharmafilter US.