Vizier op volleybal

 

Topdivisie (m) strijdt om podiumplaatsen

CompaenbijDonitas

VoV, 16-11-16. 14:00 uur. In de Topdivisie bij de mannen staat aanstaande zaterdag voor de meeste teams alweer de achtste speelronde op de agenda. Tot nu is wel duidelijk dat de ploegen in de top zeven weinig voor elkaar onder doen. Compaen, de nummer zeven, is maar drie punten van het podium verwijderd.

Zaterdag speelt de ploeg uit Oostzaan tegen HLB van Daal / DS, dat die laagste plek op het ereschavotje in bezit heeft. Compaen heeft thuisvoordeel.  Een ander duel tussen teams uit het linker rijtje is Zaanstad (4de, 6-13) vs DIO (6de, 7-12). Beide teams wonnen afgelopen weekend met 3-1, Zaanstad bij medekoploper  van Daal /DS, DIO tegen rode lantaarndrager Sportsbar Donitas.

Sliedrecht Sport kwam na de 1-3 winst bij Pelster / Cito alleen aan de leiding (7-17) en krijgt aanstaande zaterdag Webton Hengelo (7-12), dat Compaen met 3-1 naar de Zaanstreek terugstuurde, tegenover zich.  De nieuwbakken koploper zal het vanaf nu zonder Earganell de Cuba moeten doen. Sliedrecht heeft zes zeges op naam, Webton kwam, mede vanwege een blessuregolf in het team, tot vier.

VoCASA, dat met twee opeenvolgende zeges goede zaken in de stand deed, krijgt de ranglijstbuurmannen van De Witte Olhaco uit Hoogeveen tegenover zich in Nijmegen. Beide teams hebben acht punten, VoCASA speelde wel een wedstrijd minder.

In de kelder van de Topdivisie staan Next Volley Dordrecht en Cito gebroederlijk onder elkaar op de plaatsen tien en elf. Onderling verschil één puntje. Ze hebben beide een zege nodig om een deel van het vier punten verschil met hun bovenburen te overbruggen.

Volley Tilburg en Sportsbar Donitas hebben speelvrij aanstaand weekend.              

De volledige stand in de Topdivisie is Sliedrecht 7-17, Tilburg 6-14, van Daal DS 7-14, Zaanstad 6-13, Webton 7-12, DIO 7-12, Compaen 7-11, VoCASA 6-8, Olhaco 7-8, Next Volley 7-5, Cito 7-4 en Donitas 6-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tjerk Laan, Compaen Heren 1.