Vizier op volleybal

 

Links vs links en rechts vs rechts in 1AD

1617ScyllaFB

VoV, 16-11-2016. 15:00 uur. In de eerste divisie A bij de dames is het programma deze week verdeeld in linkse en rechtse confrontaties. Ploegen uit het linker rijtje staan tegenover elkaar, en ploegen uit de onderste helft, het rechter rijtje ook. Die tweedeling ziet er als volgt uit.

Links: Sneek II, Scylla, Krekkers, ON, Rivo en Dash

Rechts: Dynamo, WSV, Set – Up ’65, VCV, Emmen en Donitas II.

In Rijssen zal men zich verheugen op de komst van koploper Sneek II. Het is immers altijd weer uitdagend als de nummer één van de divisie op bezoek komt. Dat geeft de wedstrijd een extra lading, want elk team wil toch een poging doen om te bewijzen dat ze in ieder geval voor een middag beter zijn dan de ploeg op de eerste plaats. Dan is de motivering, de focus en de inzet net dat ietsje meer dan normaal, al kan dat natuurlijk niet als er altijd al een maximale motivering, focus en inzet bij een thuiswedstrijd is. Maar toch!

Dus de hele selectie van Rivo zal het beste beentje voorzetten om Sneek II met zo weinig mogelijk punten naar Friesland terug te laten keren. Sneek II weet wat hen te wachten staat, het is niet de eerste keer dat ze in Rijssen aan de bak moeten, het is niet anders dan bij andere uitwedstrijden, waar je als koploper mee van doen hebt. Dat is dus een van de uitdagingen waar een nummer één mee moet leren om te gaan. Sneek heeft 7-26, Rivo 7-18.

Twee teams die uitermate geïnteresseerd zullen zijn in de afloop in Rijssen zijn Krekkers en Oranje Nassau. Krekkers heeft 7-22 en Oranje Nassau 7-21. Krekkers heeft thuisvoordeel, voor iedere tegenstander is dat een lastig te omzeilen klip. Echter bewees ON een paar weken geleden dat ze zich in Twente en tegen Twentse teams best goed thuis voelen, ze vertrokken met een 1-3 zege uit Ootmarsum. Eerder waren ze in Groningen Rivo ook al de baas (3-2). Afgelopen week wonnen beide teams hun wedstrijd met 3-1, dus aan zelfvertrouwen zal het ze niet ontbreken. Om 17:00 uur in Maria Parochie.

Het wil Dynamo Tubbergen na twee zeges in het begin van het seizoen maar niet lukken om die winnende draad weer op te pakken. Op deze twee zeges volgden vijf nederlagen, waaronder die thuis tegen Krekkers en Sneek II. Dan wordt het zo langzamerhand weer eens tijd om te winnen, maar dat zal Emmen ’95 ook denken. Zij hebben nog maar één keer gewonnen, dat was wel in een uitwedstrijd.  Drie nederlagen via de tiebreak leverden verder nog zes punten op. Dynamo heeft 7-16, Emmen 7-13.

Na een weekje rust speelt Springendal Set-Up ’65 thuis tegen VCV Varsseveld. Al vier keer won de ploeg uit Ootmarsum, toch staan ze nog maar op 14 punten. Met een wedstrijd meer heeft VCV er 13. Daaruit blijkt wel dat er voor beide ploegen veel op het spel staat. De middenmoot is binnen handbereik, maar evengoed wordt er bij verlies in de kelder van deze divisie plaatsgenomen. Al naar gelang wat concurrent Emmen bij Dynamo doet. Om 14:00 uur beginnen ze in de Schalm.

Scylla, de trotse nummer twee in de stand, gaat naar het Achtkastelendorp voor hun wedstrijd tegen Dash Vorden. Met nul punten kwam Dash terug uit Friesland en met het sterke voornemen om dat in de volgende thuiswedstrijd recht te zetten. Ongeacht de tegenstander. Scylla is dus gewaarschuwd. Dash heeft 7-17, Scylla 7-23.

WSV Warnsveld en Donitas II hebben deze week geen competitieverplichtingen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Scylla