Vizier op volleybal

 

TTP zet Sneek weer terug op aarde

1617 TTP2vanMkos

VoV, 17-12-2016. 17:00 uur. De ene week speel je thuis tegen de koploper de sterren van de hemel en win je met 3-0, met dikke setstanden, de week erop moet je uit tegen een laagvlieger in de stand en dan ga je gigantisch met 3-1 de boot in. Ofwel Sneek klopte vorige week koploper Sliedrecht en verloor vanmiddag met 3-1 van het Talenten Team. Petje af voor de Talenten terwijl we een mooie buiging maken.

Ook omgekeerd is mogelijk. TTP verloor vorige week nog heel ruim van Eurosped, maar herstelde zich dus geweldig en stuurde Sneek vandaag met nul punten naar Friesland terug. Daar zal men een andere afsluiting van het seizoen in 2016 voor ogen hebben gehad. 

Sneek pakte de eerste set nog met 20-25, kreeg vervolgens met 25-23 de tweede aan de broek en kwam daarna niet meer aan winnen toe. TTP kwam op 2-1 na de 25-18 score en won de wedstrijd  via 25-21 in de vierde set. Een bittere pil voor de nummer twee van de ranglijst.

Kirsten Wessels en Iris Scholten waren de plaaggeesten voor Sneek, Kirsten scoorde 21 keer, Iris kreeg er 17 op het scorebord. Blokkerend hadden de talenten het goed voor elkaar met totaal 13 blokpunten. Sneek kon er maar 7 tegenover zetten. Bij TTP namen zowel Eline Geerdink als Kirsten Wessels vier blokpunten voor hun rekening. Paula Boonstra werd bij Sneek met 13 punten de meest scorende speelster.  Klaske Sikkes maakte er 11.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto M. Kos.