Sensationele Eredivisie uitslagen (v)

team2016

VoV, 18-12-2016. 4:20 uur.  In ieder geval bij twee wedstrijden konden we toch wel zeer verrassende uitslagen noteren. Zoals we gisteren al melden versloeg de Talentenploeg VC Sneek met 3-1, dat zal een behoorlijke domper voor de Friezinnen geweest zijn na de glorieuze 3-0 zege op koploper Sliedrecht Sport vorige week.

En gisteravond zorgde de ploeg van Brahim Abchir voor de tweede stunt van de dag via een 2-3 zege bij Sliedrecht Sport na een 2-1 (25-16, 25-21, 18-25) en 17-14 achterstand in de vierde set. De Tukkers toonden zich flexibel en strijdbaar en draaiden de stand via 17-17 om naar 19-21 en 22-25 winst. De tiebreak werd Sliedrecht geen kans meer gegeven. De 9-15 betekende de tweede winst van Set-Up dit seizoen op de koploper.  Kirsten Oude Luttikhuis werd topscorer van de partij met 22 punten, Esther Hullegie bleef er één bij haar achter.

Eurosped werd in Apeldoorn door Coolen Alterno naar een 3-0 nederlaag gespeeld. Via de setstanden 25-18, 25-22 en 25-18. In de eerste set draaide Alterno een 7-11 achterstand om in een 14-12 voorsprong, waarna Eurosped tot aan het eind van de set zonder succes in de achtervolging moest. De tweede set ging via 10-7, 13-12 en 21-18 naar de thuisploeg. Linda te Molder was goed op dreef voor de ploeg uit Apeldoorn. In de derde set was het kwaad bij 10-2 al geschied en keek de ploeg uit Almelo tegen een redelijk hopeloze achterstand aan. Via de tussenstanden 15-7 en 19-13 bracht Alterno die veilig aan de finish.

Linda te Molder werd met 17 punten topscorer, Carlijn Oosterlaken en Eline Timmerman serveerden vier aces. Bij Eurosped kwamen een viertal speelsters aan 7 punten te weten Judith Kamphuis, Charlotte Haar, Eline Gommans en Rinske Hofste.

Flynth Flamingo’s Activia won gisteravond met 3-0 van Oskam Taurus. De Roze Vogels hadden met 25-13 een geweldige start (het verschil werd na 7-6 tot aan 18-9 gemaakt) en konden daarna ook in de tweede set goed doorhalen. Na de 16-11 kwam Taurus nog sterk opzetten (22-21) maar kon de sterke finish van de thuisploeg niet pareren (25-21). Taurus, dat zich versterkt heeft met Emma Rekar van SV Dynamo Apeldoorn, deed in de derde set tot aan 18-19 mee om de setwinst (tussenstanden 5-9, 12-16), maar zag toen de thuisploeg langszij (19-19) en voorbij (22-19) komen. Flamingo’s maakte de zeget met 25-21 perfect.

Lynn Blenckers werd met 12 punten, inclusief 4 aces, topscorer. Jessica Smit maakte 10 punten voor Oskam Taurus en werd daarmee de meest scorende speelster voor de ploeg uit Houten.

Vandaag speelt nog Peelpush tegen Regio Zwolle Volleybal. De stand na gisteren is Sliedrecht 32 punten, Set-Up 30, Sneek 29, Eurosped 24, Flamingo’s 24, Alterno 21, Zwolle 13, TTP 10, Peelpush 7 en Taurus 2. Zoals gezegd moeten Peelpush en Zwolle nog een wedstrijd inhalen, dan hebben alle teams er 13 opzitten en zijn er nog vijf te gaan in he reguliere seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Sliedrecht Sport.