Vizier op volleybal

 

Na vijfpunter is Reflex Herbstmeister

KerstinValkeburg

VoV, 18-12-2016. 18:00 uur. Met nog een reguliere competitiewedstrijd voor de boeg, reden we richting Landgraaf. Onderweg gestopt voor een bakkie, na 2 uur rijden nog even gewandeld in het bos, om vervolgens fris en fruitig het bejaardencentrum binnen te lopen leek het. Een sporthal volledig weggestopt in een appartementencomplex, slimme jongens, die Limburgers. Kay Hulsebos moest helaas verstek laten gaan wegens ziekte, Mark moest zorgen voor zijn pasgeboren zoon en verder was de selectie compleet. 

Onderweg RTV IJsselmond laten weten met een telefonische voorbeschouwing dat we dit varkentje graag wilden wassen, om donderdag goedgemutst aan te treden tegen SSS / Barneveld, in de kwartfinale van de beker. We begonnen de wedstrijd met Robin en Niels op de dia / sv – posities, Gerben en Erik als middenmannen, Lars en Sandor als passer / lopers en Marc als libero. In de eerste set was het met name serverend ondermaats in het begin, dit werd wel beter opgepakt en de side-out draaide prima, uitslag eerste set 21-25. 

In de tweede set startte hetzelfde team, en bleef Landgraaf in ons kielzog volgen maar werd dit wel de set die we met het grootste verschil wonnen. 18-25. Alle aanvallers hadden een belangrijk aandeel in deze set en werden er een paar series gemaakt aan service. 

In de derde set kwam Willem-Maarten in de ploeg voor Robin, de rest van het team bleef staan. Het was de eerste twee sets beter dan de twee laatste sets. Het was een wedstrijd waarin we met hangen en wurgen de punten binnensleepten, geholpen door Landgraaf dat net te veel fouten maakte om boven de twintig een set af te snoepen. Set 3: 25-23.  

In de vierde set was er sprake van hetzelfde scenario, Reflex speelde wisselvallig, echter speelde Landgraaf wisselvalliger. Een ruim uitgeslagen service van Landgraaf op 23-24, betekende set and match voor de Kampenaren. Donderdag wacht de topper tegen Eredivisionist Barneveld, 20.30 uur, tot dan! 

Toeristeninformatie: wist u dat er in Valkenburg altijd een reuze gezellige kerstmarkt is? Onze reisleider en knuffelbeer Eric Berkemeijer kan u er meer over vertellen, zoek hem eens op na de wedstrijd, hij is net terug van een Zuidelijke avondexpeditie met een paar teamgenoten 17 december jl. 

gh @ VoV, verslag van Willem – Maarten Heins, foto idem.