Vizier op volleybal

 

Donitas D3 weer twee punten rijker

DonitasD3

VoV, 05-04-2017. 7:03 uur. Afgelopen zaterdag, op de meest humoristische dag van het jaar, stond Zalsman/Reflex DS 1 op het programma voor de dames van het derde studententeam. De weg naar de sporthal werd weer op vele manieren gevonden, waarbij sommigen de luxe hadden van een bijna privé spelersbus.

De selectie was met tien vrouwen ietwat beperkt, maar onder leiding van onze altijd gedreven libero werden de kwaliteiten van een ieder benut. Aan haar zijde stond de assistent-coach, in de vorm van onze geblesseerde spelverdeelster. Om nog kans te maken om uit de gevarenzone te verdwijnen wisten wij dat er vandaag punten moesten worden gepakt van de huidige nummer 5. 

De eerste set was een ware thriller, het ging gelijk op en aan beide kanten werd er hard gewerkt voor de punten. Na een totaal van zes setpoint vonden wij dat er wel een einde aan de set mocht komen en werd het winnende punt gemaakt.  30-32 in ons voordeel, de eerste set is binnen, wat voelt dat toch goed!  De tweede en derde set waren eigenlijk een kopie van elkaar. De koppies leken wat minder scherp en door veel eigen fouten liep Reflex makkelijk op ons uit. Dit resulteerde in een 25-17 en 25-22.  

De vierde set begon matig en al gauw stonden wij achter met 4-1, time-out. Vanaf dat moment leek alles weer te gaan lukken en stonden wij na een service serie van Saar met 4-12 voor. Deze set hebben wij degelijk uitgespeeld en door een 25-18 overwinning een vijfde set verdiend. 

In de vijfde set was helaas de koek al snel op en lukte het ons niet om Reflex bij te houden. Deze set, en daarmee de wedstrijd, werd verloren met 15-8. Al met al kunnen we tevreden zijn met twee extra punten, maar of dit genoeg is? De laatste drie wedstrijden gaan we nog vol shinen en pompen en wie weet kunnen wij nog stunten.

gh @ VoV, verslag van Donitas dames 3.