Vizier op volleybal

 

Duurvermogen gevraagd in Topdivisie (m)

Sliedrecht2016

VoV, 06-04-2017. 6:52 uur. In de Topdivisie bij de mannen staat ons een spannende ontknoping te wachten. Hoofdrolspelers daarin zijn Sliedrecht Sport, Zaanstad en Volley Tilburg, met mogelijk ook nog een rol in de coulissen voor Dio / Bedum en Webton.  Van deze teams wordt na een lange competitie duurvermogen gevraagd, wie heeft de langste adem, wie heeft er nog genoeg over voor een beslissende demarrage, met de finish al in zicht.

Het programma dat nog af te werken is bevat eigenlijk alleen maar finales voor alle vijf teams. Volley Tilburg speelt nog tegen Sliedrecht Sport (8 april uit) en Zaanstad (15 april thuis) en DIO en Webton spelen ook nog tegen elkaar. Ervan uitgaande dat de andere nog te spelen wedstrijden van de top vijf, tegen teams uit het rechter rijtje een maximaal resultaat opleveren, dat moet wel om mee te blijven doen, gaat het dus in deze onderlinge finales om de prijzen.

De stand is nu Sliedrecht Sport 20-43, Zaanstad 19-41, Tilburg 19-38, DIO 20-38 en Webton ook 20-38. En uit de stand blijkt ook meteen het belang van Sliedrecht vs Volley Tilburg aanstaande zaterdag, dat in combinatie met de wedstrijd van Zaanstad vs VoCASA kan al een ‘Vorentscheidung’ betekenen.

Letterlijk iedereen moet winnen, ook VoCASA om middels de negende plek nog een strohalm te hebben op Topdivisie behoud als zich een degradant of promovendus niet geroepen voelt in deze divisie uit te komen. Geen enkel team met Eredivisie of Topdivisie ambitie kan zich veroorloven te verliezen. In het meest curieuze  geval komen zaterdag vier teams op 41 punten, twee punten achter koploper Sliedrecht, waarna volgende week Volley Tilburg en Zaanstad, als ze het volleybalrijk voor zich alleen  hebben, een aanval op de troon van Sliedrecht kunnen doen. Maar zover is het nog niet.

Zowel Sliedrecht als Zaanstad hadden afgelopen weekend in het Noorden een slechte generale. Maar hebben daardoor ook de ‘plicht’ naar de fans toe om dat in hun thuiswedstrijd recht te zetten. Sliedrecht speelt op hun Super Saturday al om 18:00 uur (Sliedrecht dames 1 speelt om 20:30 uur tegen Flamingo’s) en Zaanstad begint om 19:30 aan hun partij tegen VoCASA. Wellicht is dan al meer duidelijk voor iedereen hoe de vlag erbij hangt. Ook voor VoCASA, want hun naaste belager de Witte Olhaco speelt op 18:15 uur in Oostzaan, een verre steenworp afstand van Zaandam, tegen Compaen.

Verder krijgt Webton van Daal / DS op bezoek en speelt DIO uit tegen Pelster Cito. Zoals hierboven aangegeven kunnen Webton en DIO het spannend houden door drie punten te pakken, voor van Daal en Cito geldt dat zij voor deze twee teams de spanning eraf kunnen halen. Simpel door ze met lege handen te laten. Simpel is overigens wel gemakkelijk gezegd. En wellicht dat Next Volley Dordrecht middels een zege op het al gedegradeerde Donitas zich nog in kansrijke positie kan spelen voor de negende plek, u weet wel de ‘strohalmplaats.’

Kortom alle zes duels doen er nog toe,  leuker kunnen de teams in de Topdivisie het beslist niet maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Koploper Sliedrecht Sport.