Vizier op volleybal

 

Degradatiestrijd gaat keihard door in 1AH

logobal

VoV, 07-04-2017. 6:38 uur. In de eerste divisie A bij de mannen  is AH van Mierlo Reflex kampioen en is Arvevo gedegradeerd. Deze beslissingen zijn reeds gevallen, maar daarmee is de spanning niet uit de competitie verdwenen. Nog vacant is de plaats voor de ploeg die opvullingswedstrijden gaat spelen en ook de strijd om gevrijwaard te blijven van degradatie is nog in volle gang. Naast Arvevo zullen nog twee teams rechtstreeks de gang naar de tweede divisie moeten maken.

Onderin, waar het gaat om handhaving of degradatie, is de situatie per nu als volgt:

Avior 20-41, VC Zwolle II 20-39, Apollo VIII 20-36, Landgraaf 19-33 en hekkensluiter is Arvevo. 20-22. Het resterende programma voor die teams is:

  1. Avior: thuis AVV Keistad, uit Arvevo.
  2. VC Zwolle II: thuis VV Alterno II, uit VC Voerendaal.
  3. Apollo VIII: thuis VC Voerendaal, uit AVV Keistad.
  4. VC Landgraaf:  uit Reflex, uit E.V.V., thuis Scylla
  5. Arvevo: uit EVV, thuis Avior.

VC Voerendaal, dat zelf nog meedingt naar de tweede plek, en Keistad, dat zonder prestatiedruk kan spelen, hebben in de competitiefinale nog een belangrijke rol met hun wedstrijden tegen Avior, Apollo VIII en VC Zwolle. De teams op de bovenstaande plaatsen één tot en met vier hebben geen onderlinge duels meer uit te vechten, waarin ze in een wedstrijd veel duidelijk kunnen maken.

Bovenin, waar het om de opvullingswedstrijden gaat is de situatie per nu als volgt:

Peelpush 20-67, Alterno II 20-64, VC Voerendaal 20-64. Het resterende programma voor deze teams is:

  1. Peelpush: uit Scylla, thuis E.V.V.
  2. VV Alterno II: uit VC Zwolle II, thuis Reflex
  3. VC Voerendaal: uit Apollo VIII, thuis VC Zwolle II.

Ook deze teams komen elkaar dus onderling niet meer tegen en hebben alle drie zelf de hoogst mogelijk te bereiken positie in eigen hand, waarbij Peelpush met drie punten voorsprong de beste papier in de binnenzak heeft om als tweede achter Reflex te finishen.

Het volledige programma voor zaterdag aanstaande is: EVV vs Arvevo, Zwolle II vs Alterno II, Reflex vs VC Landgraaf, Apollo VIII vs Voerendaal, Avior vs Keistad en Scylla vs Peelpush. De teams onderin krijgen allemaal, op Arvevo en Avior na, van doen met een ploeg uit het linker rijtje, die ook allemaal nog een belang hebben.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.