Winst voor Sliedrecht Sport en VC Sneek

team2016

VoV, 09-04-2017. 7:49 uur. Voor Sliedrecht Sport en VC Sneek leverden de wedstridjen van gisteravond in de kampioenspoule een zege op. Sliedrecht stuurde de Roze Vogols met een 3-0 nederlaag naar het Zuiden terug en VC Sneek nam uit Ootmarsum een 2-3 zege mee naar het Noorden.

Flynth Flamingo’s Activia is er niet in geslaagd koploper in de kampioenspoule Sliedrecht Sport, te vloeren. De nummer zes verloor in sporthal De Stoep in Sliedrecht met 3-0, maar zij verkocht haar huid in de eerste twee sets zeker duur. Sliedrecht had het in de eerste set nog lastig met Flamingo’s. Via 26-24 kwamen ze op een 1-0 voorsprong. Die werd via 25-21, na een 19-21 achterstand in de tweede set, en 25-18 in de derde doorgang uitgebouwd naar een 3-0 zege.

“We hebben twee sets goed gespeeld. In de eerste set kwamen we terug van een grote achterstand, en we overleefden twee keer een setpoint. De klasse van Sliedrecht gaf de doorslag.”

Bij Sliedrecht werd Carlijn Ghijssen-Jans met 15 punten topscorer, Esther Hullegie scoorde 12 keer, Nienke de Waard 11 keer. Brechtje Kraaijvanger werd bij de gasten de meest scorende speelster, zij maakte er ook 15.

In Ootmarsum haalde Set Up ’65 in de eerste twee sets een geweldig niveau,  met heel veel servedruk (11 aces in 2 sets) en een sterk verdedigend blok (5 blokpunten in deze 2 sets) in combinatie met een prima passing kwam Sneek er  niet aan te pas. Met 25-14 en 25-16 zette Set-Up zich op 2-0.

In de derde set waren de rollen volledig omgedraaid. Set-Up was het kwijt, Sneek had het gevonden en nu werd de servedruk (6 aces) en betere passing door de ploeg van Petra Groenland uitgeoefend. Set-Up was hevig zoekende, vond het niet en kwam maar mondjesmaat tot scoren. Slecht 3 (!) aanvallende punten scoorden ze, 3 blokpunten en 2 aces. Serveseries van Klaske Sikkes (van 6-4 naar 7-12) en Anniek Siebring (van 9-14 naar 10-21) beslisten de set met uiteindelijk 11-25 voor de bezoekers.

Na een spannende vierde set, waarin Sneek na 3-2 steeds het voortouw had en met 23-25 de tiebreak afdwong, moest de vijfde set de beslissing brengen. Sneek liep vlot uit naar 1-5, wisselde met 5-8 voor van kant en sloeg na 7-10 met Monique Volkers aan serve het gaatje naar 8-14. Met 10-25 werd de winst binnen gehaald.

Roos van Wijnen was met 23 treffers geweldig op dreef bij Sneek, Ilse Oude Luttikhuis deed met 21 punten voor Set-Up ’65, waaronder 6 aces, weinig voor haar onder.

Sliedrecht staat na 8 wedstrijden op 25 punten (22 om 8 sets), Set-Up staat op 19 punten (19 om 14 sets) en Sneek, dat nog 1 wedstrijd moet inhalen, staat op 16 punten (18 om 14 sets). Dan volgen Alterno met 9 punten, Eurosped met 6 punten en Flamingo’s met 6 punten. Eurosped en Alterno spelen vanmiddag tegen elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. foto koploper Sliedrecht Sport.