Flamingo’s bezorgt koploper lastig avondje

1617FlaminingosNieuw

VoV, 09-04-2017. 11:21 uur. Flynth Flamingo’s Activia is er niet in geslaagd koploper in de kampioenspoule Sliedrecht Sport, te vloeren. De nummer zes verloor in sporthal De Stoep in Sliedrecht met 3-0, maar zij verkocht haar huid in de eerste twee sets zeker duur.

“We hebben twee sets goed gespeeld. In de eerste set kwamen we terug van een grote achterstand, en we overleefden twee keer een setpoint. De klasse van Sliedrecht gaf de doorslag. Met 26-24 wonnen zij”, aldus trainer Jacek Ziemba, die zag dat zijn dames in de tweede set een woordje meespraken. “We stonden zelfs op 19-21 voor maar Sliedrecht kwam sterk terug tussen 25-21.”

In de derde set schakelde de Zuid-Hollandse formatie een tandje hoger. In hoog tempo bestookte Sliedrecht het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis. “Tegen hun servicedruk en variatie in de aanval waren wij niet opgewassen”, zegt Ziemba, ”Bovendien heeft Sliedrecht met tien gelijkwaardiger speelsters meer wisselmogelijkheden.” Flynth Flamingo’s Activia, dat zonder Nynke Rovers (hersenschudding) speelde, verloor de set met 25-18.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg houdt Ziemba de moed erin. Tegenstanders zijn achtereenvolgens Springendal Set-Up ’65  (15 april, thuis in Sint Anthonis) en (23 april) in Sneek. eze tegenstanders zijn nog in de slag om het tweede ticket voor de finale om het landskampioenschap.”We kunnen het beide teams lastig maken. Dat hebben we laten zien. Lukt ons het weer, dan spreken we een woordje mee”, besluit Ziemba.

gh @ VoV. Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Zie ook Facebook Flynth Flamingo’s Activia Dames, Twitter @FlamingoActivia en www.flamingos-activia.nl .