Bijzonder laatste thuisduel Krekkers

1617afscheidfoto

VoV, 09-04-2017. 12:28 uur. Het seizoen zit er bijna op en dat betekent ook dat Krekkers Dames 1 alweer hun laatste thuiswedstrijd moest spelen. Een seizoen dat begon met een aantal weken koploper zijn, naar een wedstrijd die gisteren toch wel graag gewonnen werd om zeker te weten dat er geen p/d gespeeld zou moeten worden.  Maar ook een wedstrijd waarin afscheid werd gewonnen op het thuisfront. Ook al wordt er over twee weken nog gespeeld tegen Donitas.

Afscheid van Marcel Veneklaas als trainer en coach. Hij zal volgend jaar de trainer/coach zijn van Rivo Rijssen Dames 2. Marcel succes bij Rivo.  Afscheid van Eline van Heijningen, die na een jaar het team te hebben versterkt volgend jaar in Amerika zal spelen. Afscheid van Kim Engbers – Tibbe, zelf jaren speelster in Dames 1 en afgelopen jaar als assistent coach actief.

En dan twee speelsters die beide jaren in Dames 1 te bewonderen waren. Anouk v.d. Wal was al enige maanden geblesseerd en stopt definitief haar volleybalcarrière als speelster, waarbij ze vele jaren gespeeld heeft in Dames 1. En dan Maureen Lesker, na 12 jaar stopt ze bij Dames 1 en gaat ze een stapje omlaag naar een lager team. Reden is met name blessures, want het spelletje kan ze nog steeds niet missen. Raar om deze dames niet meer te zien spelen na al die jaren.  En wat hebben we genoten van ze! Dames bedankt voor alle mooie wedstrijden de afgelopen jaren.

Maar met dit gezegd te hebben. De wedstrijd tegen Set-Up ’65. De uitwedstrijd was een vijfsetter en die had toch wel een kleine kater achtergelaten, omdat er met name wat twijfel was over beslissingen die wedstrijd aan twee kanten. En met een laatste thuiswedstrijd en het afscheid. Dan wil je maar één ding. Voor het team, de vertrekkende speelsters en trainer en coaches en het vaste publiek afsluiten met een winnende wedstrijd.

De eerste set begon Krekkers overtuigend en wist voortdurend een voorsprong te houden op Set-Up. Met 23-19 leek er dan ook niets aan de hand en was de winst van de set binnen handbereik. Met dat gescoorde punt raakte ook de spelverdeelster van Set-Up geblesseerd. En voor het vaste publiek de tweede spelverdeelster was al geblesseerd en dat was gebeurd toen Krekkers in Ootmarsum speelde.

Set-Up had geen extra spelverdeelster bij zich en Set-Up zonder extra set – upper op pad hoorde je dan ook af en toe over de tribune gaan. Maar de complimenten voor Set-Up hoe ze dit met elkaar opvingen.  En meestal is het team met de blessure van slag. Maar dit leek deze keer niet het geval te zijn. De meiden van Krekkers raakten de draad kwijt en Set-Up won de set met 23-25.

Een raar begin van de wedstrijd en de dames moesten aan de bak om te laten zien dat de winst zeker nog aan in de Haambrink kon blijven.

De tweede set liet het team dan ook niets aan het toeval over en er werd een grote voorsprong genomen. De set werd gewonnen met 25-14. De derde set had Set – Up al iets meer tegenstand en liep de spelverdeling beter aan hun kant. Maar Krekkers gaf Set – Up niet voldoende ruimte en won de set dan ook met 25-17.

Nog één set om in stijl af te sluiten. Maar lukte dit ook. Want Set-Up had nog niet opgegeven en kwam op een grote voorsprong. 7-14 werd gezien en Krekkers moest dan ook echt aan de bak. Maar met een goede serveserie wist het team dichterbij te komen. Set-Up bleef echter paar puntjes voorsprong houden, totdat Krekkers dacht en nu is het klaar. De aanvallen kwamen en waren soms zelfs zo snel en hard dat de scheidsrechters niet zagen of hij nu in of uit was. Er werd gewonnen met 25-20 en dit betekende 3-1 winst.

Een afsluiter in stijl. Gefeliciteerd dames met deze overwinning en het behoud van de plek in de 1e divisie.

gh @ VoV, verslag en foto van Linda Renders, PR & IC Krekkers.